Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Festivali / „Međunarodni dani Obrenovca“ od 25. avgusta
Festival u Obrenovcu (foto: Beoinfo)
Festival u Obrenovcu (foto: Beoinfo)

„Međunarodni dani Obrenovca“ od 25. avgusta

Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije „Međunarodni dani Obrenovca“ održaće se od 25. do 29. avgusta u Obrenovcu.

Ovogodišnja manifestacija okupiće pet domaćih i nekoliko inostranih folklornih ansambala iz Poljske, Italije, Bugarske, Mađarske i Crne Gore, koji će osim muzičkog, predstaviti i bogatstvo svojih nacionalnih kuhinja.

Tokom trajanja festivala, sva folklorna društva imaće tri koncerta na gradskom trgu, koncert u obrenovačkim naseljima, defile kroz grad, a biće organizovano i veče violine, etno bazar, fijakerijada, kao i jednodnevni izlet u Beograd.

Na festivalu će učestvovati i predstavnici gradova ili opština i privrede zemalja učesnika. Za njih će biti organizovana promocija Obrenovca i njegove privrede, obilazak Termoelektrane „Nikola Tesla“, a biće priređeno i veče međunarodne kuhinje, gde će svi učesnici predstaviti svoje nacionalne specijalitete.

Organizator i pokrovitelj druge po redu manifestacije je opština Obrenovac. (DuB)

[box_dark]Treća Fijakerijada
U sklopu ove manifestacije, u nedelju, 28. avgusta, biće organizovana treća Obrenovačka fijakerijada. Skup je u 10.00 na stočnoj pijaci u Obrenovcu, odakle će krenuti kolona fijakera. Učesnici će proći gradskim ulicama Miloša Obrenovića, Kralja Petra Prvog, Vuka Karadžića i Kneza Mihaila, a posle toga će se kolona fijakera uputiti prema izletničkoj šumi Zabran. Za sve posetioce na gradskom trgu održaće se kulturno-zabavni program.[/box_dark]

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Rez. U fokusu: Šeron Lokhart

DOB: Trodnevni filmski festival „Rez“

Treći Festival savremenog eksperimentalnog filma „Rez“ biće održan od petka 20. do nedelje 22. januara ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>