Naslovna » BG svaštara » Meeting Of Styles Belgrade od 26. do 28. avgusta

Meeting Of Styles Belgrade od 26. do 28. avgusta

Od 26. do 28. avgusta po drugi put će biti održana međunarodna manifestacija grafiti i hip-hop kulture „Meeting Of Styles Belgrade“. Glavni događaj biće slikanje grafiti murala u dvorištu Osnovne škole „Stari Grad“ na Dorćolu, u ulici Herceg Stjepana 7.

„Meeting of Styles“ je međunarodna mreža grafiti majstora čiji je cilj uspostavljanje komunikacije među umetnicima širom sveta zbog saradnje, razmene ideja i povezivanja bez obzira na kulturne, nacionalne, socijalne, ekonomske i religijske različitosti. Ova organizacija je nastala u Visbadenu u Nemačkoj 2002. godine i do sada je uspela u saradnji sa lokalnim umetnicima iz brojnih gradova širom sveta da organizuje više od sto događaja, koji su podrazumevali crtanje murala a na kojima je do sada učestvovalo više od 100.000 umetnika.

Prošlogodišnji „Meeting of Styles Belgrade“ u organizaciji „Grupe IDE“ doživeo je veliki uspeh i posećenost slikanjem murala na zgradi Instituta za hemiju, tehnologiju i metalurgiju na Slaviji i na zidu fabrike IMT na Novom Beogradu. Tako je „Grupa IDE“ po drugi put dobila zeleno svetlo od centralne organizacije MOS-a u Visbadenu da priredi ovaj festival u Beogradu i tako postavi naš grad među ovogodišnje učesnike među kojima su i Njujork, Cirih, London, Belfast, Čikago, Buenos Ajres… (DuB)