Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Film / Koncert (Le Concert)
Koncert
Koncert

Koncert (Le Concert)

Od 27. septembra do 12. oktobra (17.00, 19.00 i 21.00) u Dvorani Kulturnog centra Beograda (Kolarčeva 6) prikazivaće se muzička komedija „Koncert“ (Le Concert aka The Concert), koja je bila u nominaciji za Zlatni globus za najbolji strani film.

U delu francuskog reditelja rumunskog porekla Radua Mihaileanua uloge tumače Aleksej Guskov, Dmitri Nazarov i Melani Loren. Ovo je priča o nekada čuvenom dirigentu Boljšoj orkestra, Andreju Filipovu, čija je karijera prekinuta za vreme vladavine Leonida Brežnjeva. Bio je otpušten zbog odbijanja da se reši jevrejskih muzičara, „cionista i neprijatelja naroda“, među kojima je i njegov najbolji prijatelj Saša Grosman.

I dalje radi kao u Boljšoj teatru, ali kao čistač. Jednog dana slučajno je otkrio zvaničan poziv francuskog pozorišta za nastup Teatra u Parizu. Pokušaće da okupi članove nekadašnjeg orkestra da zajedno krenu za Francusku i odsviraju „Koncert za violinu i orkestar“ Čajkovskog, koji je bio nasilno prekinut trideset godina ranije. (DuB)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Met Dejmon u filmu "Veliki kineski zid"

U bioskopima: Veliki kineski zid

Akcija, avantura, fantastika, spektakl… „Veliki kineski zid“, najskuplji film ikada u celini snimljen u Kini, ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>