Naslovna » Porodica » Deca » Šesta sezona Studio Centra

Šesta sezona Studio Centra

Počela je šesta sezona Studio Centra (Timočka 9; 2416-698) koji proširuje delatnost, pa je pored pozorišnog studija, u ponudi i horski studio, studio gitare, klavira i klavijatura, kao i dizajn studio.

Trenutno je u edukativnom centru više od sedamdeset članova uzrasta od sedam do osamnaest godina. Novina u programu Studio Centra je i organizovanje bioskopskih projekcija kultnih filmova za sve polaznike, dva puta mesečno.

Kao i svake godine, tako i u novoj sezoni, biće realizovane dve nove pozorišne predstave: „Holivud“
po motivima romana „Ubio ga Holivud“ Stivena Bočka i „Plava ptica“ Morisla Meterlinka. Pored novih predstava, na redovnom repertoaru biće postojeće predstave „Mi deca sa stanice Zoo“, „Tajni dnevnik Adrijana Mola“ i „21-12-2012“.

Do kraja sezone, biće organizovane i prve koncerte novih grupa horskog studija, studija gitare i klavira, a mladi dizajneri će imati prvu izložbu. Sve grupe će tokom ove sezone započeti rad na velikom pozorišnom mjuziklu, čija je realizacija planirana do kraja 2012. godine.

Studio Centar je osnovan 2006. godine sa ciljem da deci i mladima omogući proširivanje vidika i interesovanja, da podstakne razvijanje njihovih talenata, kao i da im pruži neophodno kulturno obrazovanje.

U protekloj godini Studio Centar je započeo saradnju sa Malim pozorištem „Duško Radović“ sa kojim je realizovao predstavu „21-12-2012“. U saradnji sa Muzejom grada Beograda predviđena je realizacija projekta „oživljavanja“ Konaka Kneginje Ljubice, kako bi se istorijska dešavanja koja su se zbivala u ovom zdanju približila beogradskim tinejdžerima. (DuB)

Pročitajte i…  

Počeo jesenji upis u Studio Centru

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.