Naslovna » Izlasci » Izložbe » Nectar Svet dinosaurusa

Nectar Svet dinosaurusa

Do 14. novembra biće otvorena izložba „Nectar Svet dinosaurusa“ na platou kod Muzeja savremene umetnosti u Novom Beogradu.

Replike dinasaurusa u prirodnoj veličini, na prostoru od 16.000 kvadratnih metara dočaraće svet koji je nekada postojao.

Postavka na otvorenom sadrži 52 eksponata, od kojih je svaki rekonstruisan po poslednjim naučnim otkrićima nemačkog paleontološkog istraživačkog centra a pod strogim nadzorom paleotološkog muzeja iz Hanovera. Pored svakog eksponata može se naći tabla sa svim informacijama o određenoj vrsti.

Za vreme trajanja izložbe biće organizovane razne akcije ali i kreativne radionice, jednako interesantne, kako odraslima tako i deci. Na posebno kreiranom peščanom prostoru, najmlađi posetioci će biti u prilici da se igraju paleontologa i arheologa. Iznenađenja očekuju najmlađe posetioce koji, između ostalog, uz svaku kupljenu ulaznicu dobijaju i Nectar sokić.

Na najatraktivniju evropsku izložbu dinosaurusa može se ući od 9.00 do 19.00 svakoga dana. Cena ulaznice za odrasle je 400, a za decu uzrasta do 15 godina, 350 dinara. (danubeogradu.rs)

 

[box_dark]

Dinosaurusi su se pojavili pre 230 miliona godina i počeli su da osvajaju svet. Više od 160 miliona godina bili su neprikosnoveni vladari na Zemlji sve dok nisu pod, i dalje misterioznim okolnostima – izumrli. Divovi iz naše prošlosti su se vratili i sada ih možete videti ali i osetiti.

U prirodnoj veličini. Nije svejedno!

[/box_dark]

 

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.