Naslovna » BG servis » Od naredne godine bez zonskog sistema u gradskom prevozu

Od naredne godine bez zonskog sistema u gradskom prevozu

Od naredne godine svi Beograđani koji koriste gradski prevoz trebalo bi da se prevoze po istoj ceni, tačnije grad planira da ukine zonski sistem, najavio je predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, gostujući na Studiju B.

– Predlog je u interesu građana jer je zonski sistem uveden pre više od četvrt veka, a Beograd se u međuvremenu mnogo razvio. Ono što je nekad bila periferija ili izolovano naselje sada je deo gradskog jezgra. Analizirajući kako zonski sistem funkcioniše, uočili smo nelogičnosti poput toga da građani Malog Mokrog Luga, na šest kilometara od centra, pripadaju drugoj zoni. Tako će, primera radi, cena markice za zaposlene od 1. januara naredne godine umesto 3.300 dinara, koliko sada plaćaju oni koji pripadaju drugoj zoni, iznositi 2.600 dinara, koliko sada iznosi cena markice za prvu zonu – kazao je Antić.

Odluka je u sklopu nastojanja grada da se izjednače uslovi života za sve Beograđane, bez obzira na to u kom delu grada žive. Ovo se prevashodno odnosi na komunalne i infrastrukturne uslove življenja, kao što su asfalt, vodovodna mreža, vrtići, škole, domovi zdravlja i to do svake kuće, odnosno naselja. (Beoinfo)

loading...

3 komentari

  1. ja mislim da prevozi trebaju da budu besplatni .. i svi gradjani da ih platjaju kroz porez. I tjao.