Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Sport / U okviru „Sportiša“ počelo Prvenstvo grada u odbojci
Odbojka
Odbojka

U okviru „Sportiša“ počelo Prvenstvo grada u odbojci

Prvenstvo grada u odbojci, u okviru Sistema školskih sportskih takmičenja „Sportiš“, održava se u Društvu za fizičku kulturu i odmor „Partizan“ u Žarkovu (Prote Milorada Pavlovića 54).[divider]

Prve utakmice odigrane su 2. novembra, a sledeće će biti održane 10, 17. i 29. novembra i 21. decembra. Učestvovaće 384 školarca. Pokrovitelji „Sportiša“ su sekretarijati za sport i omladinu i za obrazovanje, a organizator Savez za organizovanje školskih sportskih takmičenja.

Na Prvenstvu grada u odbojci učestvuju pobednici opštinskih takmičenja u kategorijama (muškoj i ženskoj) peti-šesti i sedmi-osmi razredi osnovnih škola, kao i prva-druga i treća-četvrta godina srednjih škola. Za sve ekipe koje osvoje jedno od prva tri mesta organizator je obezbedio diplome i medalje, a prvoplasiranim ekipama u svim kategorijama biće dodeljeni pehari.

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji za sedmi-osmi razred osnovnih škola i za srednje škole stiču pravo učešća na međuokružnom takmičenju. Ove školske godine učenici i učenice prve i druge godine srednjih škola koji osvoje prvo mesto na međuokružnom takmičenju, pa zatim i na republičkom, učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Francuskoj u junu 2012. godine.

Prvenstvo grada u odbojci realizuje Organizacioni odbor Sistema školskih sportskih takmičenja „Sportiš“ i Odbojkaški savez Beograda. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Sa utakmice Crvena zvezda - Real. Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda – Fenerbahče, ulaznice od srede

Prodaja ulaznica za košarkašku utakmicu Crvena zvezda mts – Fenerbahče, koja se igra u u ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>