Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dan u Beogradu | April 19, 2014

Scroll to top

Top

One Comment

U okviru "Sportiša" počelo Prvenstvo grada u odbojci

U okviru “Sportiša” počelo Prvenstvo grada u odbojci

| On 09, Nov 2011

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Prvenstvo grada u odbojci, u okviru Sistema školskih sportskih takmičenja “Sportiš”, održava se u Društvu za fizičku kulturu i odmor “Partizan” u Žarkovu (Prote Milorada Pavlovića 54).[divider]

Prve utakmice odigrane su 2. novembra, a sledeće će biti održane 10, 17. i 29. novembra i 21. decembra. Učestvovaće 384 školarca. Pokrovitelji “Sportiša” su sekretarijati za sport i omladinu i za obrazovanje, a organizator Savez za organizovanje školskih sportskih takmičenja.

Na Prvenstvu grada u odbojci učestvuju pobednici opštinskih takmičenja u kategorijama (muškoj i ženskoj) peti-šesti i sedmi-osmi razredi osnovnih škola, kao i prva-druga i treća-četvrta godina srednjih škola. Za sve ekipe koje osvoje jedno od prva tri mesta organizator je obezbedio diplome i medalje, a prvoplasiranim ekipama u svim kategorijama biće dodeljeni pehari.

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji za sedmi-osmi razred osnovnih škola i za srednje škole stiču pravo učešća na međuokružnom takmičenju. Ove školske godine učenici i učenice prve i druge godine srednjih škola koji osvoje prvo mesto na međuokružnom takmičenju, pa zatim i na republičkom, učestvovaće na Svetskom prvenstvu u Francuskoj u junu 2012. godine.

Prvenstvo grada u odbojci realizuje Organizacioni odbor Sistema školskih sportskih takmičenja “Sportiš” i Odbojkaški savez Beograda. (Beoinfo)


Submit a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *


0 Flares Twitter 0 Google+ 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×