Naslovna » Izlasci » „Grad otvorenog srca“ 1. januara u jedanaest gradskih opština

„Grad otvorenog srca“ 1. januara u jedanaest gradskih opština

Manifestacija „Grad otvorenog srca“ biće održana 1. januara 2012. godine, a prvi put učešće je najavilo čak jedanaest gradskih opština.

Pod sloganom „Tačno u podne“, nekadašnja Ulica otvorenog srca, koja se na opštini Stari grad održava još od 1988, prerašće u znatno širu manifestaciju koja će okupiti Beograđane i na lokacijama u opštinama Barajevo, Zvezdara, Surčin, Palilula, Rakovica, Savski venac, Obrenovac, Novi Beograd, Mladenovac i Čukarica.

Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić, rekao je da se tradicionalno do sada u Svetogorskoj okupljalo oko sto hiljada ljudi, a sada se očekuje duplo više posetilaca.

– Manifestacija je prerasla u jedan od brendova Beograda i zbog toga smo poželeli da se proširi na teritoriju čitavog grada. Ove godine akcija je održana u šest opština, u 2012. će biti u jedanaest, s nadom da će se ubuduće uključiti sve opštine. Čitav događaj ima humanitaran karakter jer su sredstva koja će biti prikupljena namenjena najugroženijim žiteljima. Manifestacija će na svim lokacijama slično izgledati, te je planirano druženje sa Deda Mrazevima i animatorima, uz zabavan i muzički program – rekao je Šapić.

Na Starom gradu, u saradnji sa opštinom Vračar, manifestacija će biti održana u Svetogorskoj, a usmerena je na bebe tako da će sav prikupljen novac biti upućen nekoj ustanovi koja brine o deci. Ovogodišnja humanitarna akcija je „Bitka za bebe“, u okviru koje će se kroz „Marš za bebe“ u Ulici otvorenog srca proglasiti Godina beba 2012! Sav prihod od prodaje suvenira sa motivima Godine beba biće iskorišćen za nabavku opreme koja je preko potrebna našim najmlađim i najugroženijim sugrađanima.

Na Zvezdari, na platou UK „Vuk Karadžić“ od 12.00 do 14.00 nastupiće animatori, mađioničari, plesači i Đura i mornari, a opštinski funkcioneri obratiće se pesmom, ali na znakovnom jeziku, za koji su prethodno pohađali obuku. Na Čukarici, manifestacija će se održati na dve bine u Požeškoj ulici, uz brojne izvođače i animatore, i to od 12.00 do 16.30. Kupovinom crvenih, klovnovskih noseva po ceni od sto dinara, ali i drugih rukotvorina, ili donacijama, građani će pomoći onima kojima je pomoć najnužnija.

U isto vreme, za građane su pripremljena i zanimljiva dešavanja na platou ispred Doma kulture u Barajevu, kod nove Osnovne škole „Jovan Ristić“ u Borči na Paliluli, kao i na uglu ulica Mihaila Petrovića i Kneza Višeslava u Rakovici. Od 12.00 do 15.00, dešavanja su planirana i na Trgu Zorana Đinđića, preko puta opštine Surčin, zatim ispred Muzeja „25. maj“ na Savskom vencu, na Trgu dr Zorana Đinđića u Obrenovcu i ispred opštine Mladenovac. Opština Novi Beograd organizovaće akcije od 10.00 do 13.00 na četiri lokacije – Ulica Jurija Gagarina 221, Partizanske avijacije 25, Obrenovačka 2a u Ledinama i Bulevar Mihajla Pupina 167 (kod opštinske zgrade). (Beoinfo)

Pročitajte i… Trg otvorenog srca

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.

Jedan komentar

  1. Pod tim sloganom u Beogradu se vec dve godine odrzavaju susreti ucesnika Omladinskih radnih akcija sa prostora bivse SFRJ, u organizaciji Udruzenja gradjana "Akcijas" iz Beograda. Susreti su postali tradicionalni i odrzavaju se krajem septembra ili pocetkom novembra meseca, blagovremena obavestenja mozete dobiti na forumu Udruzenja http://akcijas.serbianforum.info/forum