Naslovna » BG svaštara » The Empire State, Back – NYC dani, drugi deo

The Empire State, Back – NYC dani, drugi deo

Nekoliko događaja biće organizovano u okviru manifestacije „The Empire State, Back – NYC dani, drugi deo“ u UK „Parobrod“ (ugao Kapetan Mišine i Jevremove).

Posle Helsinkija, Zagreba i Berlina, Imperija uzvraća, možda ne kulturnim nokautom, ali svakako interesantno odabranim programskim udarcem za format Parobroda i trenutni ekonomski potencijal vremena da bukira sadržaje iz tog svetskog umetničkog hip(st)ermarketa. Kao što se može zaključiti iz naziva ovaj događaj je zapravo nastavak prošlogodišnjih dešavanja u Parobrodu.

U okviru NYC dana, Tatjana Tatalović,TaTa, mlada dizajnerka koja trenutno živi i radi na Menhetnu, predstaviće 20. decembra od 20.00 svoju „Beauty In The Dark“ mušku kolekciju, inspirisanu muzikom Yasiina Beya i životom u Njujorku. Muzičku podršku reviji pružiće Dada Selectah. Istog dana u 20.30 publika će moći da čuje novi, a stari Ola Horhe Trio, sada i sa Sonjom Lončar u postavi i čak četiri analogna sintisajzera i bubnjem. Bend je deo inspiracije našao u njujorškoj savremenoj muzičkoj sceni i delima kompozitora poput Bernštajna, Džona Kejdža, Filipa Glasa, Stiva Rajha i drugih.

Narednog dana, 21. decembra u 18.30, pripremljena je izložba „Naked New York City“, koja prikazuje ozbiljan dokumentarni realizam fotografa Weegeea, koji će biti ekranizovan i uparen sa poludokumentarnim krimi filmom „Goli grad“ (1948) Julesa Dassina. Posle filma biće upriličeno predavanje kustosa Greg DeCuir, Jr. na temu ove ‘gole’ estetike. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.