Naslovna » Izlasci » Izložbe » 34. Salon arhitekture: U ogledalu… dođi i ogledaj se

34. Salon arhitekture: U ogledalu… dođi i ogledaj se

Najprestižnija smotra domaće arhitekture sa sloganom „U ogledalu… dođi i ogledaj se“ biće organizovana od 28. marta do 30. aprila.

Svečano otvaranje i dodela nagrada je na programu u sredu, 28. marta od 19.00 u Muzeju primenjene umetnosti (Vuka Karadžića 18), a biće organizovan i after party u klubu „Playground“ (Topličin venac 19).

Već više od trideset godina prolećni meseci mart i april protiču u znaku Salona arhitekture koji je prvorazredni arhitektonski i kulturni događaj u našoj sredini i svojevrsno „ogledalo“ različitih arhitektonskih dostignuća i traganja. Ova atraktivna i renomirana manifestacija okuplja arhitekte iz zemlje, regije i inostranstva i afirmiše izabranu sliku savremene arhitektonske scene, usmeravajući našu pažnju na ono što je važno i na ono (u arhitekturi) što je dobro urađeno.

Organizatori Salona svake godine u pratećem programu predstavljaju veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, otvaraju brojne teme bitne za savremenu arhitekturu i društvo, animiraju studentsku i drugu zainteresovanu publiku u okviru eksperimentalnih i edukativnih radionica i daju šansu za razmenu iskustava.

Žiri koji se sastoji od uglednih domaćih i međunarodnih profesionalaca (Vladan Đokić, Vasa Perović, Maria Hellström Reiner, Vladimir Lojanica i Ajla Selenić) dodeliće prestižni Grand Prix kao i nagrade po kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer, eksperiment i istraživanje, gost, publikacije. Kustos Salona i urednik kataloga je mr Ljiljana Miletić Abramović, kustos Odseka za arhitekturu i v.d. direktor MPU.

Uskoro ćemo objaviti detaljan program ove manifestacije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.