Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Rock’n’Roma veče: Kal

Rock’n’Roma veče: Kal

Bend Kal održaće koncert u klubu „Gun“ (Miloša Pocerca 10), u petak 16. marta od 22.30. Karte su u pretprodaji u kafeu „Šikarica“ (Skadarska 22) po ceni od 500 dinara.

Na, Rock’n’Roma spektaklu Kal će svirati stare hitove, ali i nove pesme koje upravo snimaju za predstojeći album koji, kao i prethodna izdanja, producira čuveni Mike Nielsen, poznat po saradnji sa najvećim svetskim muzičkim atrakcijama poput Underworld, Snow Patroll, The Cure, Jamiroquai…

Od 2006. do danas Kal su u inostranstvu odsvirali više od 400 koncerata. Nastupali su na najznačajnijim domaćim, evropskim i svetskim festivalima, poput Roskilde-a u Danskoj, Fuzion festivala u Berlinu, Pepsi Sziget-a u Budimpešti, domaćeg Exit-a.

Obišli su i američki kontinent, 2006. i 2008, gde su svirali u značajnijim klubovima, poput „Joe’s“ paba, a poznata je i njihova saradnja sa muzičkom atrakcijom Gogoll Bordello. Kal je jedini bend sa ovih prostora koji je 2006. bio izabran da svira na najznačajnijem sajmu world muzike u Španiji – Womex. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Nada Mandić