Izdvajamo
Naslovna / Turizam / U januaru 34 odsto više turista u Beogradu
Beograd - jesen/zima (foto: Goran Čakmazović)

U januaru 34 odsto više turista u Beogradu

Po podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, u januaru je u našem gradu boravilo 33.311 turista ili 34 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Takođe, ostvareno je 86.105 noćenja, što je za 51 odsto više u odnosu za isti period prošle godine.

Broj domaćih turista je porastao za 10 odsto, a gostiju iz inostranstva za 43 odsto. Naš grad posetilo je najviše Slovenaca (2.758), Nemaca (2.015), Makedonaca (1.996) i Hrvata (1.979). Ovakvom povećanju broja gostiju svakako je doprinelo i Evropsko prvenstvo u rukometu, održano od 15. do 29. januara.

Turistička organizacija Beograda ulaže napore u promociju ovakvih događaja i daje razne vidove podrške u kandidaturama za ovakve i slične manifestacije. Učesnici ovakvih dešavanja i gosti koji dolaze da ih prate imaju priliku da se upoznaju sa turističkom ponudom grada na info-punktovima, a organizuju se i mnogobrojna i raznovrsna razgledanja grada.

Beograd će u martu biti domaćin još jednog velikog sportskog događaja – Evropskog prvenstva u rvanju grčko-rimskim stilom za muškarce i žene. Tom prilikom, takođe, očekuje se povećan promet turista u našem gradu. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Više stranih turista u Beogradu

Više stranih turista u Beogradu tokom jula 2016.

Tokom jula, po podacima Sekretarijata za upravu / Sektor statistike, u Beogradu je boravilo za ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>