Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

* DuB | 27. 3. 2015.

Scroll to top

Top

No Comments

Jubilarni Beogradski maraton 22. aprila

Jubilarni Beogradski maraton 22. aprila

| Objavljeno: 5. 4. 2012.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Jubilarni 25. maraton, pod sloganom „Možemo svi“, na kojem se očekuje rekordan broj učesnika, biće održan 22. aprila, najavili su organizatori.

Povodom značajanog jubileja, očekuje se da u „Trci zadovoljstva“ učestvuje simboličnih 25.000 hiljada građana svih doba, kako bi još jednom spektakularna slika bila poslata u svet, istakao je gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević.

On je najavio da će se sekretarijat potruditi da preko škola i sportskih organizacija animira što više učesnika, kako bi Beogradski maraton i dalje ostao jedna od najmasovnijih manifestacija u Srbiji.

– Grad, gradske službe i sekretarijati će, kao i svake godine, učiniti sve da bezbednost učesnika i posmatrača bude na visokom nivou. Takođe, javna komunalna preduzeća preuzela su svoj deo obaveza kako bi manifestacija protekla perfektno, a gosti prestonice poneli lepe uspomene iz našeg grada – ukazao je Kovačević.

Direktor „Beogradskog maratona“ Dejan Nikolić ocenio je da se manifestacija posle 25 godina upisala u značajne simbole Beograda. On je istakao da će ovogodišnji promoteri biti olimpijci Srbije.

– U ovom trenutku ima ih 56 i šest tenisera, koji prema rangu na ATP i VTA listama imaju pravo učešća. Pored jubilarnog maratona, ove godine u Londonu biće održana i 30. Olimpijada, na kojoj će naši sportisti jurišati na 100. medalju – ukazao je Nikolić.

Takođe, Beogradski maraton, kako je podsetio, nalazi se na listi Međunarodnog olimpijskog komiteta i na njemu atletičari imaju pravo da ostvare normu za to prestižno takmičenje.

U okviru manifestacije biće održane trke u maratonu, polumaratonu, koji će ujedno biti i Balkansko prvenstvo, i najmasovnija „Trka zadovoljstva“, čiji je pokrovitelj ove godine dnevni list „Kurir“. Kao i ranijih godina, sedam dana pre manifestacije biće održan „Dečji maraton“ u Beo zoo-vrtu, najavili su organizatori.

Beogradski maraton održava se pod pokroviteljstvom grada Beograda, Ministarstva omladine i sporta, Atletskog saveza Srbije i Unicefa. (Beoinfo)

0 Flares Twitter 0 Google+ 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×