Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Pozorište / Mikser House: The Road
The Road
The Road

Mikser House: The Road

Pozorišna predstava „The Road“ po tekstu Džima Kartrajta biće odigrana u nedelju, 22. aprila od 21.00, u Mikser House-u (Karađorđeva 46). Ulaz će biti besplatan.

Nova pozorišna platforma Miksera je za svoj prvenac odabrala predstavu u kojoj igraju studenti četvrte i pete godine Akademije umetnosti u Novom Sadu iz klasa Jasne Đuričić i Borisa Isaković, koji potpisuju i režiju predstave.

„The Road“ (put) je engleska drama o mladim ljudima i njihovim izgubljenim dušama, koji uprkos neostvarenim snovima imaju snažnu želju da se izbave. Radnja je iz Engleske premeštena u savremenu Srbiju. Ovo je prvi komad Džima Kartrajta, a prvi put je izveden 1986. godine. U izvornom scenariju, autor ispituje život obespravljene radničke klase iz Lankastera za vreme vladavine Margaret Tačer, kada je nezaposlenost u severnoj Engleskoj bila ogromna. Ovo je, po oceni Kraljevskog narodnog pozorišta Velike Britanije, jedna od 50 najboljih predstava 20. veka. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Marija Vicković igra jednu od uloga u predstavi "U agoniji"

Predstava „U agoniji“ u Narodnom pozorištu

Gostujuća predstava u Narodnom pozorištu, „U agoniji“, pred publikom je u petak 30. decembra od ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>