Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Pozorište / Mikser House: The Road
The Road
The Road

Mikser House: The Road

Pozorišna predstava „The Road“ po tekstu Džima Kartrajta biće odigrana u nedelju, 22. aprila od 21.00, u Mikser House-u (Karađorđeva 46). Ulaz će biti besplatan.

Nova pozorišna platforma Miksera je za svoj prvenac odabrala predstavu u kojoj igraju studenti četvrte i pete godine Akademije umetnosti u Novom Sadu iz klasa Jasne Đuričić i Borisa Isaković, koji potpisuju i režiju predstave.

„The Road“ (put) je engleska drama o mladim ljudima i njihovim izgubljenim dušama, koji uprkos neostvarenim snovima imaju snažnu želju da se izbave. Radnja je iz Engleske premeštena u savremenu Srbiju. Ovo je prvi komad Džima Kartrajta, a prvi put je izveden 1986. godine. U izvornom scenariju, autor ispituje život obespravljene radničke klase iz Lankastera za vreme vladavine Margaret Tačer, kada je nezaposlenost u severnoj Engleskoj bila ogromna. Ovo je, po oceni Kraljevskog narodnog pozorišta Velike Britanije, jedna od 50 najboljih predstava 20. veka. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Teatar Le Studio: Tom Vejtsov Vojcek

Teatar Le Studio uskoro u novom prostoru

Ovog decembra će u teatru Le Studio biti igrane predstave u Venizelosovoj 42: „Raspareni par“ ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>