Naslovna » BG svaštara » Književnost » Novo u knjižarama: Cica krojačica

Novo u knjižarama: Cica krojačica

U ediciji „Cica krojačica“, seriji interaktivnih slikovnica-torbica za igranje, maštanje i kreiranje, objavljene su nove knjige: „Kreiraj venčanice“, „Kreiraj svečane haljine“, „Kreiraj frizure i šminku“ i „Kreiraj svoj modni stil“.

Posle velikog uspeha knjiga „Kreiraj haljine za princeze“, „Kreiraj odeću za pop zvezde“ i „Kreiraj odeću za balerine“ autorski tim Play Bac otišao je korak dalje.

Sigurno se mnoge mame sećaju kako su, kad su bile male, krojile odeću za papirnate lutkice zamišljajući da su modne kreatorke ili isecale gotove modele crtanih likova i njihovih odela iz časopisa.

Sada, svaka slikovnica-torbica iz edicije „Cica krojačica“ sadrži 40 modela za oblačenje, sedam mustri za krojenje, 24 atraktivna materijala i više od 250 samolepljivih detalja za ulepšavanje kreacija. Tu su i detaljna uputstva za krojenje, saveti i male tajne koje će pomoći devojčicama da postanu pravi modni kreatori. Naučiće kako da kombinuju materijale i boje i kako da odaberu najlepše ukrase za svoje modele.

Imaće zadatak da smisle odeću za svako godišnje doba, da naprave frizure svojim manekenkama, da ih našminkaju, odaberu za njih neki od ponuđenih ukrasa za kosu ili da ga nacrtaju.

Knjige iz ove edicije na zabavan način podstiču maštovitost i kreativnost, a utiču i na razvoj fine motorike i spretnosti. (danubeogradu.rs)

[box_light]Izdavač: Kreativni centar
Autor i ilustrator: Play Bac (Francuska)
Prevela s francuskog: Bojana Savović[/box_light]