Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dan u Beogradu | April 20, 2014

Scroll to top

Top

No Comments

Mostar sevdah reunion u Domu sindikata

Mostar sevdah reunion u Domu sindikata

| On 08, May 2012

21 Flares Filament.io 21 Flares ×

U Dvorani Doma sindikata (Trg Nikole Pašića 5a), 9. juna od 20.00, biće održan koncert kultnog bosanskog benda Mostar sevdah reunion.

Grupa Mostar sevdah reunion ne prestaje da puni dvorane širom sveta! Do sada su objavili devet albuma na kojima su sarađivali sa zvezdama poput Esme Redžepove, Šabana Bajramovića, Ljiljane Petrović Buttler, Halida Bešlića, Mladena Vojičića Tife, Željka Samardžića… Za svoje pažljivo odabrane numere u jazz, blues, etno, country i rock aranžmanima nominovani su za nagradu “Nemačkih izdavačkih kritičara” u kategoriji najboljeg folk izdanja.

Njihova priča inspirisala je režisera Pjera Žalicu da o grupi napravi dokumentarac. Nekoliko godina kasnije, i BBC je odabrao “MSR” za snimanje svog dokumentarnog filma “Bridge of Bosnian Blues” koji je premijerno prikazan u Londonu.

Vođeni idejom da se bosanska ljubavna pesma – sevdalinka, predstavi svetu, za osam članova koliko broji Mostar sevdah reunion muzički poznavaoci tvrde da je reč o do sada najjačoj muzičkoj ekipi na našim prostorima.

Karte će uskoro biti u prodaji na blagajni Doma sindikata. (danubeogradu.rs)


Submit a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *


21 Flares Twitter 1 Google+ 0 Facebook 20 Email -- Filament.io 21 Flares ×