Naslovna » Izlasci » Festivali » BELEF na Kališu 2012

BELEF na Kališu 2012

Od 6. do 22. jula, u okviru programa „BELEF 2012 – Festival Festival“ nizom događaja tokom tri vikenda, na prostoru Beogradske tvrđave u rovu iza Vojnog muzeja, biće realizovana saradnja Beogradske kulturne mreže i Belef centra.

Tokom najvrelijeg letnjeg meseca u Beogradu, Belef na Kališu biće posvećen svima koji ostaju u prestonici, ali i gostima koji će imati još jedan povod da dođu na Kalemegdan. U rovu iza Vojnog muzeja biće smeštene drvene kućice, muzička bina i bioskopsko platno i realizovan muzički i filmski program. Osnovni cilj je oživljаvаnje Kаlemegdаnа kаo mestа za druženje i promocijа kulturnog blаgа tvrđаve.

Muzički deo progrаmа će obuhvаtiti DJ nastupe i koncerte Dejana Cukića, Negativa, Sergeja Trifunovića, SevdahBaby, Flamingosa, Nevernih beba, a održaće se i Veče talenata, u okviru kog će nastupiti učesnici takmičenja „Ja imam talenat“ i „Operacija trijumf“. U okviru letnjeg bioskopa na otvorenom, biće prikazano šest filmova iz programa festivala „Sedam veličanstvenih“, kao i četiri ‘dizajn filma’, koji se prikazuju u okviru učešća Belgrade Design Weeka na Belefu. Časopis „National Geografic“ takođe će svojim sadržajima obogatiti program Belefa na Kališu, a deo Belefa na Kališu biće i kampanja za zaštitu životne sredine.

Ulaz na sve programe je slobodan. (danubeogradu.rs)

PROGRAM

Petak, 6. jul – Dejan Cukić
Subota, 7. jul – Negativ
Petak, 13. jul – Sergej Trifunović / SevdahBaby
Subota, 14. jul – Flamingosi
Petak, 20. jul – Neverne bebe unplugged
Subota, 21. jul – Veče talenata

Letnji bioskop
Dizajn film
National Geographic
7 veličanstvenih

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.