Naslovna » BG svaštara » Beograd 2020 » Dogovorena podrška Madrida projektu „Beograd 2020“

Dogovorena podrška Madrida projektu „Beograd 2020“

U prisustvu ambasadorke Republike Srbije u Madridu Jele Baćović, u petak 1. juna u Gradskoj kući u Madridu, prezentovan je projekat kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020 (EPK).

Predstavnici projekta „Beograd 2020“, Aleksandar Peković i Marko Maršićević, prezentovali su projekat kandidature, generalnoj direktorki Sektora za planiranje i evaluaciju grada Madrida, Karloti Alvarez Baso. Ekspert za oblast kulture i dobar poznavalac projekta EPK, Alvarez Baso, prepoznala je vrednosti ovog projekta i istakla značaj jače saradnje dva grada.

Aleksandar Peković, Jela Baćović, Karlota Alvarez Baso, Marko MaršićevićDogovorena podrška kandidaturi Beograda za EPK, biće tehnički realizovana u narednim danima, čime Beograd dobija 12. evropskog partnera, špansku prestonicu Madrid, ujedno i prvog saveznika iz jugozapandne Evrope.

„Saradnja Beograda i Madrida predstavlja veliku šansu u domenu kulturne i naučne saradnje kao i razmene u oblasti turizma. Stara i bogata kultura Iberijskog poluostrva predstavlja važan okvir i daje veliku inspiraciju za buduću saradnju. Spojili smo različite gradove i kulture do sada. Od Baltika preko Atine do hispano kulture na jugozapadu. To otvara velike mogućnosti za dalji razvoj i značajnu međunarodnu ulogu Beograda“, izjavio je Aleksandar Peković, predsednik Odbora „Beograd 2020“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.