Naslovna » Izlasci » Festivali » Mladenovac od 14. do 17. juna centar kulture i sporta

Mladenovac od 14. do 17. juna centar kulture i sporta

Mladenovac će od 14. do 17. juna biti domaćin drugog festivala urbane kulture „Mladi novi svet“ i 15. „Streetball turnira“ u basketu, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu i Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

Turnir se tradicionalno održava na košarkaškim terenima „25. maj“, u čijoj će neposrednoj bilizini, u okviru festivala, nastupiti nekoliko eminentnih domaćih bendova, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Zamenik sekretara za kulturu grada Beograda Aleksandar Peković istakao je da ovaj festival ima veliki potencijal, jer je autentičan u odnosu na druge manifestacije u gradu. On je podsetio da je sportskom događaju, prepoznatom od građana, pridodat i kulturni sadržaj koji će dodatno doprineti ovoj manifestaciji.

– Kao predsednik Organizacionog odbora „Beograd 2020“, koji se bavi kandidaturom za evropsku prestonicu kulture, podsetiću da u našem odboru poslednjih godina vlada parola „da smo mi dužni da činimo lepe i korisne stvari za naš grad“ – ukazao je Peković i pozdravio ideju nekolicine ljudi koji se nalaze na čelu manifestacije u Mladenovcu.

Pomoćnik sekretara za sport i omladinu grada Beograda Nemanja Radović zahvalio je organizatorima što već 15 godina uspevaju da održe turnir i daju podstrek mladim ljudima da razvijaju zdrave životne navike.

Član Opštinskog veća za razvoj sporta i turizma opštine Mladenovac Dragoslav Stojković podsetio je da je ideja pojedinaca pretočena u ozbiljnu manifestaciju koja je, kako je istakao, zadnjih nekoliko godina prevazišla okvire lokalnog značaja.

Direktor Centra za kulturu Mladenovca Nenad Ljubenović ukazao je da mladi novi svet, kako glasi ovogodšnji moto festivala, neminovno dolazi. On je dodao da je taj centar prepoznao probleme sa kojima se suočavaju mladi i pokrenuo festival kako bi im se ponudio bolji koncept života i mogućnost da ostanu u toj sredini.

Na festivalu će, kako je naveo, nastupiti bendovi: „Daffy kingston“, „2 tnoksid“, „Citton pickers“ i „Texas flood“, dok će kao specijalni gosti nastupiti bend „Kanda Kodža i Nebojša“, koji ujedno slavi 15 godina rada. Takođe, u okviru festivala biće organizovana i „Muzička radionica“ grupe „Kartag“, koja će sa zainteresovanim posetiocima praviti autentične muzičke instrumente i na kraju festivala publici predstaviti njihov zvuk.

Predsednik saveta manifestacije Dragan Ivanović dodao je da će u okviru „Streetball-a“, koji se ove godine održava pod sloganom „S košarkom do zvezda, s drogom do ponora“, moći da se takmiče devojke i mladići od dvanaeste godine pa naviše i pozvao što veći broj mladih da se prijave i svoju energiju ostave na sportskom terenu.

Prijave se mogu dostaviti do 13. juna do 20 sati na košarkaškim terenima u naselju „25. maj“, precizirali su organizatori. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.