Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Novi Beograd: akcija „Očistimo Srbiju“

Novi Beograd: akcija „Očistimo Srbiju“

Opština Novi Beograd i ove godine učestvovaće u velikoj akciji „Očistimo Srbiju“ koju povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine u subotu, 9. juna od 9.00, organizuje Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Tim povodom opštinska uprava uputila je poziv građanima, preduzećima, školama i drugim institucijama da aktivnim učešćem u ovoj akciji daju doprinos uređenijem i lepšem izgledu sredine u kojoj žive i rade.

Učešće i predlog lokacija koju će čistiti mogu dostaviti najkasnije do 6. juna opštini Novi Beograd na mejl novibeograd@ocistimosrbiju.rs, kontakt telefon 3106-780, koordinatoru akcije Zoranu Plaskoviću, članu Veća opštine Novi Beograd.

Akcija „Očistimo Srbiju“ organizuje se po treći put kao najmasovnija volonterska akcija čišćenja otpada širom cele zemlje. Za tu priliku sve lokalne samouprave formiraće lokalne štabove koji će biti zaduženi da operativno organizuju akciju u saradnji sa nevladinim organizacijama. Građani zainteresovani za učešće u akciji mogu se prijaviti i na www.ocistimosrbiju.rs ili na broj telefona 3622-236.

Na lokaciji će biti koordinator akcije i oprema za čišćenje: zaštitne rukavice i kese za sakupljanje otpada. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.