Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Festivali / „Ring ring“ festival u okviru Belefa 2012
Mokoomba
Mokoomba

„Ring ring“ festival u okviru Belefa 2012

Festival „Ring ring“ će se u okviru Beogradskog letnjeg festivala održati od 25. do 28. juna i 17. i 18. jula.

U okviru festivala će biti izvedeno sedam koncerata i muzičkih performansa. Prvi deo „Ring ring na Belefu“ održaće se na sceni „Stamenković“ u Ustanovi kulture Palilula (bivši Univerzitet „Braća Stamenković“) u Ulici mitropolita Petra 8 i predstaviće bendove iz regiona i Afrike.

Bendovi „Kadabra“ iz Srbije i „Mokumba“ iz Zimbabvea nastupiće 25. juna. Subotički ansambl „Kadabra“ u novijem periodu oblikuje autorsku muziku koristeći poeziju kao izvorište novih pesama, a okuplja muzičare džez miljea. „Mokumba“ kombinuje tradicionalne i moderne instrumente sa puno ritma, stvarajući vibrantan zvuk koji koristi svu različitost kultura južne Afrike.

Grupe „Divanhana“ iz Bosne i Hercegovine i „David Jengibarian trio“ iz Jermenije i Mađarske nastupaju 26. juna. „Divanhana“ izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije džeza, popa i klasične muzike 20. veka. „David Jengibarian trio“ izvodi mešavinu argentinskog tanga, „Novog tanga“ Astora Pjacole i različite vrste narodne muzike.

Bend „Tamikrest“ iz Malija na „Ring ring“ festivalu svira 28. juna.

Program je besplatan za posetioce, a svi koncerti počinju u 20.30. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Tolkien vs. Dungeons & Dragons: Epska fantastika kao tema

DOB: Festival epske fantastike 22. januara

Tolkien vs. Dungeons & Dragons – naziv je jednodnevnog festivala, koji će u nedelju 22. ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>