Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dan u Beogradu | April 18, 2014

Scroll to top

Top

No Comments

"Ring ring" festival u okviru Belefa 2012

“Ring ring” festival u okviru Belefa 2012

| On 22, Jun 2012

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Festival “Ring ring” će se u okviru Beogradskog letnjeg festivala održati od 25. do 28. juna i 17. i 18. jula.

U okviru festivala će biti izvedeno sedam koncerata i muzičkih performansa. Prvi deo “Ring ring na Belefu” održaće se na sceni “Stamenković” u Ustanovi kulture Palilula (bivši Univerzitet “Braća Stamenković”) u Ulici mitropolita Petra 8 i predstaviće bendove iz regiona i Afrike.

Bendovi “Kadabra” iz Srbije i “Mokumba” iz Zimbabvea nastupiće 25. juna. Subotički ansambl “Kadabra” u novijem periodu oblikuje autorsku muziku koristeći poeziju kao izvorište novih pesama, a okuplja muzičare džez miljea. “Mokumba” kombinuje tradicionalne i moderne instrumente sa puno ritma, stvarajući vibrantan zvuk koji koristi svu različitost kultura južne Afrike.

Grupe “Divanhana” iz Bosne i Hercegovine i “David Jengibarian trio” iz Jermenije i Mađarske nastupaju 26. juna. “Divanhana” izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali kao rezultat fuzije džeza, popa i klasične muzike 20. veka. “David Jengibarian trio” izvodi mešavinu argentinskog tanga, “Novog tanga” Astora Pjacole i različite vrste narodne muzike.

Bend “Tamikrest” iz Malija na “Ring ring” festivalu svira 28. juna.

Program je besplatan za posetioce, a svi koncerti počinju u 20.30. (Beoinfo)


Submit a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *


0 Flares Twitter 0 Google+ 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×