Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Muzika / Klasika / Veče violinskih dueta u Guarneriusu
Dragan Sredojevic i Lorenco Macamuto
Dragan Sredojevic i Lorenco Macamuto

Veče violinskih dueta u Guarneriusu

Jedan od najboljih i najnagrađivanijih mladih srpskih violinista Dragan Sredojević, nastupiće sa istaknutim mladim italijanskim umetnikom Lorencom Macamutom, u subotu, 30. juna od 20.00 u Centru lepih umetnosti Guarnerius.

U ulici Džordža Vašingtona 12 biće priređeno „Veče violinskih dueta“ – atraktivan program na kome će se naći komadi za dve violine Berioa, Vijenjavskog, Isaja i Sarasatea. Gost koncerta je pijanista Stefan Đoković, a ulaz je slobodan.

Dragan Sredojević je dobitnik velikog broja prestižnih domaćih i internacionalnih nagrada i stipendija i nekadašnji je student FMU, odakle je školovanje nastavio na čuvenom moskovskom konzervatorijumu „Čajkovski“, kao jedini srpski violinista. Pored toga što je višestruki laureat svih značajnijih republičkih i međunarodnih takmičenja u Srbiji, a i nekoliko velikih međunarodnih takmičenja u inostranstvu, Sredojević je dobitnik i nagrade Ministarstva kulture Srbije „Beogradski Anđeo“, za izuzetne rezultate postignute na polju umetnosti.

Lorenco Macamuto (Lorenco Mazzamuto) je jedan od najcenjenijih italijanskih violinista mlađe generacije, a trenutno je takođe na usavršavanju na konzervatorijumu „Čajkovski“.

Dvojica umetnika sarađuju već nekoliko godina, a našoj publici će se kao duo predstaviti prvi put u Guarneriusu, nastupom koji je deo ciklusa koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Ljubica Sekulić

Kolarac: Ljubica Sekulić, susret sa umetnikom

U sredu 11. januara u 18 časova, u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine, harfistkinja i violistkinja ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>