Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dan u Beogradu | July 23, 2014

Scroll to top

Top

No Comments

Veliko ratno ostrvo dobilo još jedan uređen park

Veliko ratno ostrvo dobilo još jedan uređen park

| On 30, јун 2012

10 Flares Filament.io 10 Flares ×

Najveća prirodna oaza u Beogradu, Veliko ratno ostrvo na Dunavu, dobilo je još jedan uređen park, saopštilo je Javno komunalno preduzeće (JKP) „Zelenilo Beograd“.

Kako se navodi, u sklopu volonterske akcije posađena su 42 nova stabla, ofarban je amfiteatar, očišćeni su delovi ostrva i uređena je plaža „Lido“.

U akciji povodom „Dana Dunava“ učestvovalo je više od 100 volontera kompanije Loreal Balkan (L’Oral), uz podršku radnika „Zelenila Beograd“. Kako se ističe, ta velika volonterska akcija je još jedan primer uspešne saradnje JKP „Zelenila Beograd“ sa društveno odgovornim kompanijama.

Veliko Ratno ostrvo, zaštićeno prirodno dobro i predeo izuzetnih prirodnih odlika, nalazi se u neposrednoj blizini centra Berograda, na svega 800 metara vazdušnom linijom od Knez Mihailove ulice.

Ističe se da u kompoziciji sa vrednim nasledjem, starim jezgrom Zemuna i kulom „Gardoš“, predstavlja neobičnu i bogatu celinu prirodnog i kulturno-istorijskog nasledja Beograda. (Zelena Srbija)10 Flares Twitter 2 Google+ 0 Facebook 8 Email -- Filament.io 10 Flares ×