Naslovna » BG svaštara » AIESEC: Osmeh nam je svima isti

AIESEC: Osmeh nam je svima isti

Građani Beograda će i ovog leta imati priliku da izmame deci osmeh na lice. U tome će im pomoći studentska organizacija AIESEC koja će u periodu od 15. jula do 30. avgusta realizovati projekat „Život bez granica“.

Projekat će samo u Beogradu okupiti više od 150 mališana koji će kroz letnje radionice, prilagođene osnovcima, imati priliku da na kreativan način nauče nešto više o temama iz oblasti ekologije, umetnosti, tolerancije, sporta i zdravog života. Romska deca i deca iz domova su učesnici ovog projekta koji za cilj ima unapređenje socijalne inkluzije ovih društvenih grupa. Projekat se istovremeno održava i u Valjevu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu i Subotici.

Ono što ovaj projekat posebno izdvaja je činjenica da je učešće u realizaciji projekta potvrdilo više od 100 studenata iz inostranstva, koji dolaze iz Rusije, Ukrajine, Poljske, Indije, Brazila, Kine, Egipta i drugih zemalja, koji su se prijavili putem AIESEC globalne mreže.

„Život bez granica“ će početi trodnevnom konferencijom na kojoj će se svi volonteri upoznati sa samim konceptom projekta, temama i običajima drugih kultura, dok je svečano otvaranje projekta zakazano za nedelju, 8. jul u 11.00, na Adi Ciganliji. Prilikom otvaranja projekta, biće održan i događaj pod nazivom „Globalno selo“ prilikom koga će svaki internacionalni student dobiti priliku da predstavi kulturu, običaje i hranu države iz koje dolazi. Ovi studenti će organizovati i različite performanse i interaktivne igre za decu i tinejdžere.

Posle toga, od 15. jula, projekat počinje sa realizacijom i uključivanjem velikog broja studenata volontera i nevladinih organizacija; zakoračiće se u svet ove dece i njihove potrebe da budu deo društva. Inostrani studenti će biti u mogućnosti da približe svoje običaje, kulture, iskustva i da u razgovoru i radu sa decom doprinesu celokupnom pozitivnom uticaju ovog projekta. (danubeogradu.rs)