Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Izložbe / Aleksandar Anđić: Film iznutra
Diši duboko
Diši duboko

Aleksandar Anđić: Film iznutra

Od 13. jula (20.00) do 8. avgusta u Galeriji Artget (Trg Republike 5/I) biće otvorena izložba Aleksandra Anđića „Film iznutra“.

Godišnji program Galeriji čine veze između fotografije i filma, a ova postavka je redak „insajderski“ pogled na film. Iako nikada nije bio zvaničan filmski fotograf, i baš zbog toga, Anđića je radoznalost reportera vodila na setove snimanja mnogih domaćih igranih i dokumentarnih filmova na isti onaj način na koji je stizao da zabeleži mnoge događaje i prizore u svetu politike, privrede, kulture, umetnosti i društvenog i privatnog života u najširem smislu. Na snimanjima je uspevao da uhvati „živu materiju“ nastanka filma – od instrukcija reditelja i dogovora s glumcima i ekipom do najsitnijih detalja ambijenta, šminke, kostima – sve ono što gledaoci verovatno ne mogu ni pretpostaviti da je prethodilo delu koje u bioskopu (ili drugde) gledaju. „Dolazeći iznenada (ali s dozvolom), snimio bih stotine fotografija, napravio gužvu i otišao“, kaže autor.

Niko nije pozirao Anđiću, a čini se i da nisu bili svesni njegovog prisustva. Zato i svi na fotografijama odaju čitav spektar pravih, nipošto odglumljenih emocija. Ovaj ciklus nije naturalistički kao što bi se na prvi pogled moglo pomisliti na osnovu pojedinih kadriranja i „štrčećih“ elemenata. Reč je o dobro promišljenom postupku čiji je cilj da podvuče realističnost i dokumentarnost. (danubeogradu.rs)

Kordon  Pretty Dyana

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Ljubinka Šibe Fimić - Izložba "Srpski junaci Kosovske bitke"

Izložba „Srpski junaci…“ Ljubinke Šibe Fimić

Od 10. (19.00) do 31. januara u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“ biće otvorena izložba „Srpski ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>