Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Muzika / Koncerti / Fado u biblioteci: Alfama quintet
Alfama Quintet
Alfama Quintet

Fado u biblioteci: Alfama quintet

U dvorištu obrenovačke Biblioteke „Vlada Aksentijević“ u četvrtak, 19. jula od 20.00, sastav Alfama quintet održaće koncert fado muzike.

U saradnji sa Ambasadom Portugala u Beogradu, kao i katedre za portugalski jezik Filološkog fakulteta, sastav je održao nekoliko koncerata i nastupa na teritoriji Beograda, Sombora i Novog Sada. Prošlogodišnji nastup u Obrenovcu bio je veoma zapažen i dobro posećen.

Alfama quintet nastao je 2006. godine u Beogradu. Konačnu formu dobio je 2009. godine. Članovi sastava su: Nina Zelić, vokal, Milan Dereta, akustična gitara, Petar Nikolić, akustična gitara, Željko Šišić, violina, i Mladen Vulević, kontrabas i kahon. Među prvima u Srbiji ovi muzičari počeli su da se bave tradicionalnom fado muzikom, istupajući iz okvira pomenutog žanra i uplićući ritmove i duh Balkana, pa i sam džez.

U slučaju kiše koncert će biti održan u čitaonici biblioteke. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Ana Popović: “Trilogy”

Ana Popović u Mikseru 14. januara

U svetu priznata i prepoznata kao kraljica bluza – gitaristkinja Ana Popović iz Los Anđelesa ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>