Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dan u Beogradu | April 24, 2014

Scroll to top

Top

No Comments

Korčula: Šušur! Festival od riči

Korčula: Šušur! Festival od riči

| On 19, Jul 2012

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Manifestacija “Šušur! Festival od riči” biće održana od 11. do 15. avgusta u Korčuli.

U sklopu festivala, u specifičnom ambijentalnom okruženju starog gradskog jezgra grada Korčule, publici će se predstaviti književnici, putopisci i pesnici iz regiona koji u svojim delima progovaraju o temi putovanja, odlaska i povratka, kao i o svim specifičnostima života na ostrvu. Uz priznate i objavljivanje autore iz regiona, festival će predstaviti i živopisne korčulanske autore i hroničare života koji će kroz svoja zanimljiva svedočanstva govoriti o bogatstvu kulturnog nasleđa grada Korčule.

Među učesnicima su Olja Savičević Ivančević, Ankica Tomić, Anela Borčić, Mario Glavaš, Darko Šeparović, Marko Stričević (Hrvatska), Jordan Cvetanović (Srbija), Muharem Bazdulj (BiH) i drugi.

U okviru festivala biće predstavljen jedinstven regionalni umetnički projekat “Laserski samit jeftine grafike”. Ovaj vizuelni doživljaj okuplja kreativce iz oblasti dizajna, ilustracije i vizuelnih komunikacija kako bi promovisao i afirmisao mlade dizajnere, grafički dizajn i srodne medije među najširom publikom. Cilj izložbe je da se uspostavi novi koncept komunikacije sa publikom. Širokodostupna i jeftina umetnička dela za sve, koja se reprodukuju laserskim štampačem na standardan A4 kancelarijski papir, biće dostupna zainteresovanima u vrednosti od jednog evra.

Od četiri radionice dve su namenjene deci – slikarska radionica biće posvećena ilustrovanju priča Marka Pola, a radionica “Ričolov” će decu animirati na aktivno istraživanje korčulanskog rečnika i dijalekta. Radionica ručno pravljenog papira namenjena je učesnicima svih uzrasta, koji će se tom prilikom upoznati sa ovim procesom, dok će gastronomska radionica razotkriti recepture čuvenih tradicionalnih korčulanskih specijaliteta. (danubeogradu.rs)


Submit a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *


0 Flares Twitter 0 Google+ 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×