Naslovna » BG špijun » Letnje manifestacije u Aleksandrovcu

Letnje manifestacije u Aleksandrovcu

Turistička organizacija Aleksandrovca organizovaće do kraja septembra nekoliko atraktivnih manifestacija koje će obeležiti župsko leto 2012.

Od 4. do 9. avgusta na srednjovekovnom gradu Kozniku biće održana manifestacija „Koznik grad vitezova“. Učešće su najavile viteške grupe iz Bugarske (Modus Vivendi), Ukrajine (Red Paldina), Češke (Doba Karlova), i Srbije (Beli orlovi, Zlatno burence i Sv. Teodor Stratilata). Programom je predviđena simulacija opsade grada, turnir u mačevanju, lovačko umeće strelom, prikaz srednjovekovne obuće i odeće, lovačka gozba i likovna kolonija.

Na bazenima u Aleksandrovcu planirano je nekoliko koncerata do prvog dana avgusta. Od 23. do 28. avgusta biće organizovan Festival klasične muzike „Koz-Art“. Nastupiće najpoznatiji izvođači na Balkanu – Edin Karamazov (lauta), Katarina Jovanović (sopran), Ljubiša Jovanović (flauta), Vesna Stanković (violina). U okviru festivala biće održana majstorska radionica za studente muzičke akademije, koncert za decu i izložba fotografija.

Kulturno leto u Aleksandrovcu završiće se „Župskom berbom“ od 20. do 23. septembra, a očekuje se više od 300.000 posetilaca koji će moći da uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu, koncertima narodne i zabavne muzike.

Originalna Fontana vina tokom četiri dana poslužiće 20.000 litara župske ružice koju daruje „Vino Župa“. Pored Vinske ulice, Muzeja vinarstva i vinogradarstva, posetioci će moći da vide izložbu „Plodovi ubrani u nedrima Župe“ i „Župsku etno svadbu“. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.