Izdvajamo
Naslovna / BG servis / Od sutra ulaz na prednja vrata

Od sutra ulaz na prednja vrata

Nova organizacija ulaska-izlaska u vozila javnog prevoza stupa na snagu od nedelje, 15. jula.

U zoni ITS1, na prednja vrata ulaziće se u sve trolejbuse i solo autobuse, dok će se u zglobne autobuse, tramvaje i trolejbuse ulaziti i na prednja i na zadnja vrata, a izlaziti na srednja. Takođe, ulaz na prednja vrata važiće na svim početnim stanicama. U ITS2, važiće pravilo ulaska na prednja vrata, i izlaska na ostala.

Od navedenih pravila izuzetak su majke sa decom i invalidi u kolicima koji će, kao i do sada, ulaziti na srednja vrata u vozila sa rampom. Do kraja leta sva vrata na vozilima javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika.

Pojačana kontrola putnika biće prisutna na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

Stalna kontrola biće u vidno obeleženim autobusima i trolejbusima na linijama 16 (Karaburma 2 – Novi Beograd), 17 (Konjarnik – Zemun), 23 (Karaburma 2 – Vidikovac), 29 (Studentski trg – Medaković 3), 40 (Zvezdara – Banjica 2), 41 (Studentski trg – Banjica 2), 47 (Slavija – Resnik), 73 (Novi Beograd – Batajnica), 88 (Zemun – Novi Železnik), 95 (Novi Beograd – Borča 3) i 511 (Glavna železnička stanica – Sremčica).

Grad Beograd je nove mere doneo u cilju unapređenja i povećanja kvaliteta sistema javnog prevoza.

– Novim sistemom ulaska-izlaska u vozila, kojim će biti omogućen brži protok putnika, Beograd se pridružuje mnogim gradovima u kojima je to uobičajena i dobra praksa. Molimo građane da poštuju nova pravila kako bi se izbegle gužve i zadržavanja, kaže Željko Ožegović, član Gradskog veća. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Gradske vlasti raspisuju konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu u Beogradu, koja će ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>