Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Pozorište / Rekonstrukcija Malog pozorišta „Duško Radović“
MP "Duško Radović"
MP "Duško Radović"

Rekonstrukcija Malog pozorišta „Duško Radović“

Radovi na rekonstrukciji Malog pozorišta „Duško Radović“ teku prema utvrđenoj dinamici, kažu u Sekretarijatu za kulturu grada Beograda. Bez obzira na visoke temperature, na gradilištu se radi uobičajno i prema utvrđenom planu.

Trenutno se izvode radovi na pokrivanju kosog krova i termoizolaciji ravnog krova, termotehničkoj instalaciji, kao i elektroradovi. Takođe se zidaju pregradni zidovi i nadstrešnica iznad rampe za invalide i protivpožarnog bazena. Pored najmodernije rasvete, ozvučenja i drugih pratećih sadržaja, ova rekonstrukcija omogućiće pristup osobama sa invaliditetom u sve delove novog pozorišta.

Demontirana je stara scena i prateći enterijerski prostor, koji će u narednom periodu dobiti novo lice, na zadovoljstvo poštovalaca pozorišta i stvaralaštva za decu. Gradilište je, takođe, obezbeđeno i prohodno za sve posetioce Tašmajdanskog parka, vernike koji dolaze u pravoslavne hramove u neposrednoj blizini pozorišta i Dečjeg kulurnog centra Beograda.

Vršilac dužnosti direktora ovog pozorišta Damjan Kecojević kaže da se svi zaposleni raduju rekonstrukciji koja je u toku i da s nestrpljenjem očekuju preseljenje u novi – stari prostor koji će ponovo biti centar dečje pozorišne delatnosti, a posetiocima omogućiti komfor i uživanje u predstavama .

Malo pozorište „Duško Radović“ privremeno je izmešteno u bivši boskop „Jugoslavija“ na Novom Beogradu, koji je takođe u međuvremenu rekonstruisan.

„Pozorište lutaka NR Srbije“ osnovano je 27. maja 1948. godine, a predstave su izvođene u dvorani hotela „Palas“. Promenilo je naziv 15. juna 1952. u „Beogradsko marionetsko pozorište“ (sala na Terazijama). Ime „Malo pozorište“ dobilo je 28. decembra 1967, a u novu zgradu na Tašmajdanu uselilo se sredinom 1968. godine. Posle smrti pesnika Dušana Radovića, 23. oktobra 1984, pozorište je ponelo je njegovo ime. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Marija Vicković igra jednu od uloga u predstavi "U agoniji"

Predstava „U agoniji“ u Narodnom pozorištu

Gostujuća predstava u Narodnom pozorištu, „U agoniji“, pred publikom je u petak 30. decembra od ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>