Izdvajamo
Naslovna / BG špijun / Svetske prestonice / Svetski mjuzikl „Elisabeth“ ponovo u Beču
Mjuzikl "Elizabeta"
Mjuzikl "Elizabeta"

Svetski mjuzikl „Elisabeth“ ponovo u Beču

Najuspešniji mjuzikl svih vremena na nemačkom jeziku „Elisabeth“ se posle 20-ogodišnje svetske turneje u septembru vraća u Beč, u pozorište „Raimund Theater“. Mjuzikl govori o dramatičnoj i dirljivoj priči o životu, radu i patnji najatraktivnije austrijske carice Elizabete, od milja zvane Sisi i gledaoce vraća u svet Habsburgovaca.

Mlada Elizabet sa svojih 16 godina stupa na austrijski tron ali ne uspeva da se prilagodi strogim pravilima bečkog dvora. Vremenom se njen život pretvara u patnju, njena životna radost i bezbrižnost nestajali su svakim danom. Elizabet se svom snagom bori za svoju slobodu, putuje po Evropi u potrazi za srećom, gubi se u sopstvenom svetu stalno praćena smrću kao nekom misterioznom moći, sve dok njenom smrću nije skončala čitava jedna epoha. Atentat na caricu izvršio je 10. septembra 1898. Italijan Luigi Lucheni u Ženevi.

Potresna muzika, impresivna koreografija i raskošna scena očaravaju publiku svuda u svetu. Od prvog izvođenja 1992. godine mjuzikl je do sada imao 6.500 izvođenja i 8,5 miliona posetilaca u 11 zemalja od Nemačke, Finske, Švedske i Belgije preko Švajcarske i Koreje do Japana.

„Svaki put se javi osećaj oduševljenja i zahvalnosti, što publika svuda reaguje na isti način. Priča dotiče ljude. Ogromna emocionalnost je najveća jačina ove predstave“, kaže tekstopisac Michael Kunze, koji, kako kaže, nije planirao da napravi svetski hit, već posebnu predstavu samo za Bečlije.

Od 5. septembra ove godine predstava će u bečkom pozorištu „Raimund Theater“ igrati svakog dana osim ponedeljkom. Cena karata kreće se od 5 evra za stajaća mesta, do 109 evra. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Tragedija u Parizu (flickr by eric salard)

Tragedija u Parizu: Sedam napada, 129 poginulih

Tragedija u Parizu dogodila se sinoć i noćas, a po zvaničnim podacima ubijeno je 127 osoba, dok ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>