Naslovna » BG servis » Sveže ofarbani rekviziti u parku u Mirijevskom bulevaru

Sveže ofarbani rekviziti u parku u Mirijevskom bulevaru

Klupe, ljuljaške, klackalice i ostali rekviziti od danas su sveže ofarbani u parku u Mirijevskom bulevaru iza zgrada 2 i 4. Akciju farbanja predvodili su predsednik GO Palilula Stojan Nikolić i pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković, sa saradnicima.

Čelni ljudi Palilule i Grada odazvali su se inicijativi građana i zajedno sa njima uzeli u ruke četke i farbe, najavivši nastavak akcije sređivanja parkova i zelenih površina u stambenim blokovima, kako na Paliluli, tako i u celom Beogradu.

„Iako je Palilula danas najveće gradilište u Beogradu – gradi se most Borča – Zemun, počela je izgradnja petlje kod Pančevačkog mosta, grade se dve škole, u Višnjičkoj Banji i Ovči, mi ćemo podržavati ovakve akcije. Pokrenuli smo akciju ‘Naš kraj, naša stvar’, u kojoj ćemo pitati građane u šta da uložimo i kako da upotrebimo sredstva koja budemo opredelili za sređivanje njihovog okruženja“, rekao je prvi čovek Palilule.

Živković je najavio da će do kraja septembra u Beogradu biti uređeno još 56 sličnih parkova smeštenih u prostorima između stambenih zgrada, koliko je JP „Zelenilo Beograd“ za sada popisalo i lociralo. U parku na Karaburmi umesto peščanih staza biće postavljena gumena podloga, obećao je Živković. (danubeogradu.rs)