Naslovna » BG servis » Akcija „Moj komšiluk – Popravimo zajedno“ na Čukarici

Akcija „Moj komšiluk – Popravimo zajedno“ na Čukarici

Grad Beograd i JKP „Zelenilo – Beograd“ u saradnji sa građanima po treći put, organizovali su zajedničku akciju sređivanja i farbanja klupa, đubrijera, dečjih rekvizita i mobilijara u parkovima i međublokovskim zelenim površinama.

Ovoga puta akcija se odvijala na beogradskoj opštini Čukarica, u stambenom naselju Golf I, gde su sređena dva dečja igrališta.

– U želji da se uredi što brže i što više parkova i međublokovskih zelenih površina, zajedno sa gradom Beogradom započeli smo akciju u kojoj će građani pomagati našim radnicima u sređivanju ovih prostora. Smisao je u zajedništvu i izgradnji osećaja da se život u Beogradu zaista tiče svih nas, jer kada se svi zajedno trudimo da naš grad izgleda lepše i u to smo spremni da uložimo vlastiti napor, onda nas to čini odgovornijim, ali i zadovoljnijim članovima društva – rekao je generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd“ Radovan Draškić.

Predsednik opštine Čukarica Zoran Gajić kazao je da je cilj ove akcije da se ne samo oplemeni ceo ovaj prostor već i da se podigne i svest o značaju okoline.

– Čuvajmo ove naše prostore između zgrada kao mesto gde se okupljamo, gde se deca igraju, gde stariji, isto tako, mogu da se odmaraju. Nadam se da to neće više biti mesta gde će se uveče okupljati huligani i lomiti ono što mi učinimo lepšim – rekao je Gajić.

Na opštini Čukarica ima ukupno 110 dečjih igrališta, 456 dečjih rekvizita i oko 2.300 klupa postavljenih na javnim zelenim površinama. Od početka godine do sada je JKP „Zelenilo Beograd“ ugradilo 70 klupa, popravljeno je 140, a ofarbano 400 klupa. Kada su u pitanju rekviziti za igru dece, ugrađeno je 40, popravljeno 110 i ofarbano 140 rekvizita. Opština Čukarica, kao jedna od opština sa najviše zelenih površina, ima i 26 rekvizita za fitnes i 30 sportskih rekvizita.

Tokom narednog perioda akcija „Moj komšiluk – Popravimo zajedno“ realizovaće se i na drugim beogradskim opštinama: Novom Beogradu, Vračaru, Paliluli, Voždovcu, Savskom vencu, Zvezdari i Starom gradu, u Zemunu i Rakovici. (Beoinfo)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.