Izdvajamo
Naslovna / BG servis / Čišćenje borčanskog kanala Vizelj
Gradski sekretar Petrović i sestre Moldovan
Gradski sekretar Petrović i sestre Moldovan

Čišćenje borčanskog kanala Vizelj

Sestre Nikolina i Olivera Moldovan danas su izrazile zahvalnost gradu što je prvi pritekao u pomoć i počeo sa čišćenjem kanala Vizelj u Borči, čime će se, kako su istakle, podstaći stvaranje novih šampiona.

One su podsetile da je i ranije organizovano čišćenje kanala, ali samo površinsko, što nije olakšavalo treniranje članovima Kajak kluba BSK iz Borče, u kome su i one.

Sekretar za komunalne i stambene poslove grada Beograda Predrag Petrović ukazao je da grad i ovog puta reaguje u interesu sporta i svojih građana. On je izrazio nadu da će nadležno republičko ministarstvo za poljoprivredu i vodoprivredu preuzeti svoje obaveze, a dok se ne nađe trajno rešenje, Petrović je istakao da će grad Beograd omogućiti veslačima nesmetano treniranje.

Direktorka Uprave za vode Jovana Antić čestitala je u ime grada sestrama Moldovan na uspehu koje su postigle na Olimpijskim igrama u Londonu i zahvalila im na radosti koje su priredile naciji.

– Navodnjavanje je osnovna svrha kanala Vizelj, ali zahvaljujući sestrama Moldovan, kao i kajakaškom klubu čiji su članovi, ovaj kanal se u budućnosti mora tretirati i kao svojevrsni sportski teren – ukazala je Antićeva.

Direktor JVP „Beogradvode“ Miloš Milovanović podsetio je da su današnjim čišćenjem kanala nastavljeni radovi započeti 2009. godine.

– Pre tri godine izvadili smo oko 13.000 kubika materijala sa 600 metara kanala i produžili ga za 200 metara, čime smo napravili stazu za treninge kajakaša. Danas skupljamo površinsku vegetaciju, dok će ovih dana biti očišćena površina od oko tri hektara – najavio je Milovanović.

Za ovu priliku gradske službe su angažovale specijalno vozilo – „amfibiju“, koje ima višenamensku ulogu. Pokretljivo je i na zemlji i na vodi, kao i u stanju da, pored uklanjanja površinske vegetacije, kosi travu i na većoj dubini. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Bus plus - RK Beograd

Bus plus u RK „Beograd“ na drugom spratu!

Najveće prodajno mesto „Bus plusa“ u Robnoj kući „Beograd“ sada je na drugom spratu i ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>