Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Film / Etnografski muzej raspisao konkurs „ID 3 min“
id3min
id3min

Etnografski muzej raspisao konkurs „ID 3 min“

Etnografski muzej u Beogradu organizuje konkurs za najbolji snimak napravljen mobilnim telefonom na temu identiteta, a pod nazivom „ID 3 min“.

Žiri u sastavu Maja Miloš, filmski reditelj, Minja Bogavac, dramaturg i Marko Stojanović, etnolog iz Etnografskog muzeja, izabraće najuspelija ostvarenja koja će biti prikazana na predstojećem XXI Međunarodnom festivalu etnografskog filma, u oktobru mesecu. Telekom Srbija koji je podržao konkurs se pobrinuo da najboljima obezbedi vredne i zanimljive nagrade.

Identitet je odlika koja se veže za svakog čoveka, određuje njegovu suštinu i samosvojstvo, a svoj smisao ispoljava kroz jezik, običaje, modele ponašanja i pripadnosti određenom društvu ili grupi. U današnje vreme svetske globalizacije identitet igra važnu ulogu u traganju čoveka za samim sobom, pogotovo kad je mlada generacija u pitanju. Upravo zbog toga Etnografski muzej u Beogradu pokreće konkurs za kratku igranu formu, gde će, pre svega mladi, u traganju za sobom, u formi do tri minuta mobilnim telefonom zabeležiti momente koji nužno utiču na njihov identitet.

Zato osmislite, zabeležite, snimite mobilnim telefonom i pošaljite sve ono što je bitno za vaš identitet – „identifilmujte“ se do 1. septembra i svoje radove prilože na Facebook stranicu „ID3min„. Jedan autor može poslati i više filmova. Stručni žiri će pogledati sve filmove i među pristiglim izabrati tri najbolja, koje će i publika XXI Međunarodnog festivala etnološkog filma videti poslednjeg dana festivala, a čije autore očekuju najnoviji modeli mobilnih telefona – piše u saopštenju Muzeja. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

U bioskopima: Lav

U bioskopima: Lav

Drama „Lav“ reditelja Garta Dejvisa prikazivaće se u bioskopima od 19. januara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>