Izdvajamo
Naslovna / BG špijun / Svetske prestonice / Festival Salam.Orient 2012 u Beču
Foto: Sormeh © Salam.Orient
Foto: Sormeh © Salam.Orient

Festival Salam.Orient 2012 u Beču

Festival muzike, plesa i poezije orijentalnih kultura „Salam.Orient 2012″ biće održan u glavnom gradu Austrije od 16. oktobra do 10. novembra.

Na programu će biti 26 pojedinačnih izvođenja u Beču i Gracu. U okviru ovogodišnjeg programa naći će se koncerti, plesna i pozorišna izvođenja austrijskih i internacionalnih muzičara, sve do predavanja i radionica za decu i omladinu. Festival će biti otvoren izlaganjem na temu „Neoliberalizam i nasilje?“ gde će biti reči o mogućem uticaju Zapada na novo političko uređenje u arapskom svetu.

Posebna pažnja ove godine biće usmerena na kulturno stvaranje u istočnom Sredozemlju, posebno u Turskoj i na Bliskom istoku. U subotu 3. novembra u prostorijama „RadioKulturhaus“ nastupiće trio iz Irana i Srbije sa umetnicom Jelenom Popržan (viola). Jelena Popržan sa svojim duom „Catch-Pop String-Strong“ već pet godina veoma uspešno nastupa u Beču. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Tragedija u Parizu (flickr by eric salard)

Tragedija u Parizu: Sedam napada, 129 poginulih

Tragedija u Parizu dogodila se sinoć i noćas, a po zvaničnim podacima ubijeno je 127 osoba, dok ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>