Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Izložbe / Fotografije tela u Galeriji Singidunum
Aleksandar Kujučev
Aleksandar Kujučev

Fotografije tela u Galeriji Singidunum

Od 7. do 17. avgusta, u Galeriji Singidunum (Knez Mihailova 40) biće otvorena izložba Sekcije likovnih umetnika fotografije „Telo“.

Telo je kao iskonska umetnička inspiracija, jedna od najlepših i najdugovečnijih tema u umetnosti, posebno u fotografiji. Ova tema je logična posledica večnog traganja članova Sekcije za specifičnim vizuelnim izrazom koji nesebično žele da podele sa kolegama i radoznalom publikom.

Umetnici otvaraju jednu slojevitu knjigu nabijenu erotskim fluidom, lepotom ljudske forme u spontanim, vrlo često provokativnim pozama obogaćenu atmosferom fantastičnih ambijenata, gde su ređaju radovi kao citati iz upečatljivog sveta slika i prizora, i slažu se u poetični izraz kreativnog bića u sažimanju materijalnog i duhovnog.

Način na koji se, fotografi, bave telom, pre svega ljudskim, ne mora da se drži isključivo likovnog pristupa. Ljudsko telo pogodno je za analizu i kritiku ljudskog života uopšte. Istraživačke granice zavise isključivo od autorskih pristupa i kao takve su zanimljive za širu javnost. Fotografije po svim zakonima mimikrije, u trenutku, pretvaraju se u nešto drugo: u bezbroj pravougaonih okvira u druge svetove: koji čine samo jedan, naš svet.

Autori govoreći o jednoj stvari koju znalački osećaju, u našem slučaju je to ‘telo’, iniciraju stotine drugih stvari koje ne znaju da ih znaju. Na publici je da te naznake protumači, možda, kao o umetnosti lepote i nade, spokoja ili zastrašenosti, prolaznosti i trajanja. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Ljubinka Šibe Fimić - Izložba "Srpski junaci Kosovske bitke"

Izložba „Srpski junaci…“ Ljubinke Šibe Fimić

Od 10. (19.00) do 31. januara u Centru lepih umetnosti „Guarnerius“ biće otvorena izložba „Srpski ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>