Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Igudesman i Džu ponovo u Kolarcu

Igudesman i Džu ponovo u Kolarcu

Majstori komedije i klasične muzike, Igudesman i Džu, nastupiće 13. septembra od 20.00, u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine (Studentski trg 5). Agencija „My Way“ odredila je za koncert „A Little Nightmare Music“ cene ulaznica – od 1.900 do 2.500 dinara.

Aleksej Igudesman i Hjung Ki Džu (Aleksey Igudesman, Hyung-ki Joo) su klasični muzičari koji su osvojili svet jedinstvenim i urnebesnim predstavama koje spajaju komediju s klasičnom muzikom i popularnom kulturom. Njihovi nastupi su do sada pregledani više od 28 miliona puta na sajtu YouTube, a u mnogim zemljama su nastupali uživo na televiziji. Podjednako su spremni za nastupe u koncertnim salama kao i na stadionima, pred 18.000 ljudi, a zajednički san im je da klasičnu muziku učine dostupnom široj i mlađoj publici.

Neke od najvećih zvezda klasične muzike, kao što su Emanuel Ax, Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Mischa Maisky, Viktoria Mullova i Julian Rachlin, pridružile su im se u otkačenim muzičkim skečevima; Aleksej i Hjung Ki su u više navrata za UNICEF sarađivali i sa glumcima Džonom Malkovičem i nekadašnjim Džejmsom Bondom – Rodžerom Murom.

Pored turneja na kojima sa simfonijskim orkestrima izvode „A Little Nightmare Music“ i „A Big Nightmare Music“, na akademijama i muzičkim školama širom sveta vode radionice „8 do 88 – muzičko obrazovanje za decu svih uzrasta“, na kojima polaznici stiču samopouzdanje i inspiraciju za sopstvena muzička putovanja.

Igudesman i Džu nastupili su u nekoliko filmova, među kojima je i njihov mockumentary (lažni dokumentarac) „Everything You Always Wanted to Know About Classical Music“ (Sve što ste ikada želeli da znate o klasičnoj muzici).

U 2011. godini, u bečkom Koncerthausu, Igudesman i Džu, uz pomoć stotinu violinista sa svih strana sveta, postavili su svetski rekord u najvećem broju „plešućih violinista“ koji zajedno nastupaju na istoj pozornici. Duo je osmislio i producirao postavljanje takvog rekorda u svrhu pomoći UNICEF-u.

Ovi muzičari već su svirali (i pevali) u Beogradu krajem 2008. godine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.