Izdvajamo
Naslovna / BG servis / Jat Airways: Najviše putnika u julu od 2000.

Jat Airways: Najviše putnika u julu od 2000.

U julu 2012. Jat Airways je na redovnim ervopskim linijama prevezao najveći broj putnika još od 2000. godine.

Broj od 121.336 prevezenih putnika tokom jula u redovnom evromediteranskom saobraćaju rekord je Jata za proteklih 12 godina. U julu, Jat Airways je u redovnom i čarter saobraćaju prevezao ukupno 180.192 putnika što je za 15 odsto više nego u istom mesecu prošle godine.

Tokom letnjih meseci Jat svakodnevno preveze u proseku oko 6.000 putnika, a u maju mesecu ove godine Jat imao najviše putnika u evromediteranskom saobraćaju u poslednjih 12 godina, dok je u junu ove godine srpski nacionalni avioprevoznik u svom redovnom i čarter saobraćaju prevezao najviše putnika još od 1991. godine.

Tokom prvih sedam meseci 2012. Jatom je putovalo 755.555 putnika što je za 12 odsto više u odnosu na isti period 2011, dok je popunjenost putničke kabine veća za 6 odsto i iznosi 74 procenta. Broj putnika koji su do kraja jula ove godine leteli ka destinacijama u evromediteranu povećan je za 10 odsto u odnosu na isti period 2011, kada je Jat takođe beležio rekordan porast procenta popunjenosti putničke kabine i povećanje broja putnika.

Na osnovu rezultata iz 2011. i prvog polugodišta 2012. i pre svega broja prevezenih putnika koji raste već drugu godinu zaredom, može se reći da postoji sve veće interesovanje za let srpskom nacionalnom aviokompanijom. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Ledeni talas i u Beogradu

Ledeni talas i u Beogradu

Posle veoma hladnog vikenda, ledeni talas se nastavlja u Beogradu, a sneg pada čitavo jutro ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>