Izdvajamo
Naslovna / BG servis / Nove boje parka na Zvezdari
Zvezdarski park
Zvezdarski park

Nove boje parka na Zvezdari

Dečje igralište u Ulici Semjuela Beketa u naselju Mirijevo danas je dobilo novi sjaj. Akcijom „Moj komšiluk – popravimo zajedno“ grad Beograd i JKP „Zelenilo – Beograd“ ulepšavaju i sređuju dečje rekvizite u parkovima i međublokovskim zelenim površinama.

Akciji su se pridružili i pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković i predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov, kojima su veliku pomoć pružili mališani iz okolnih zgrada.

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković je rekao da je stiglo više od stotinu zahteva za uređivanje parkova i da je želja da se svima izađe u susret.

– Beograd je veliki grad, ima mnogo zelenih površina, mi svakoga dana radimo i nadamo se da ćemo do kraja sezone sve to da popravimo. Sledeće godine želimo da u akciju uključimo što više građana i napravimo volonterski servis, gde će ljudi moći da se jave i zajedno sa nama da popravljaju i farbaju. U svim opštinama se radi, do sada smo završili oko 30 parkova, ali kako se građani stalno javljaju, taj spisak se proširuje – istakao je Živković.

Predsednik opštine Zvezdara Edip Šerifov kazao je da je park u Ulici Semjuela Beketa treći park koji se sređuje i dodao da će svaki takav zahtev koji građani upute opštini biti i podržan.

– Dobili smo više od deset predloga građana za sređivanje površina u ovoj godini, ali taj broj će sigurno biti veći. Nećemo stati na sređivanju parkova, sledeće godine to će biti površine između zgrada, a nastavak su ulazi i fasade i sve ono što ne iziskuje mnogo novca. Prioritet imaju one površine koje su u najlošijem stanju ili na njima ništa nije rađeno duže vreme – naglasio je Šerifov.

Mališani nisu imali mnogo vremena za razgovor jer je posao farbanja ljuljaški, klackalica i klupica bio preči i sigurno korisniji. Složili su se da će njihov parkić biti mnogo lepši, ali i da će ga sada bolje čuvati. Mala Jana je spretno držala četku u ruci i objašnjavala da ona i njeni drugari vole da se igraju u parku, vole da im je sve lepo sređeno, ali i da im nedostaje tobogan.

Građani mogu podneti inicijativu za popravku i farbanje rekvizita u njihovom parku „Beokomu“ besplatnim pozivom na 0800-110-011 (radnim danima od 7 do 22 časa) ili na mejl bks@beograd.gov.rs. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Gradske vlasti raspisuju konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu u Beogradu, koja će ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>