Naslovna » Izlasci » Izložbe » Otvorena izložba „Turistički biseri Ukrajine – Turistički Kijev“

Otvorena izložba „Turistički biseri Ukrajine – Turistički Kijev“

Zamenik predsednika Skupštine grada Beograda Zoran Alimpić otvorio je sinoć u galeriji „Kuće legata“ izložbu fotografija „Turistički biseri Ukrajine – Turistički Kijev“.

On je, u prisustvu ambasadora Ukrajine u Srbiji Viktora Nedopasa, izrazio zadovoljstvo, jer je u prilici da otvori izložbu, koja će, kako je rekao, omogućiti građanima Beograda da se upoznaju sa turističkim potencijalima te bratske zemlje.

– Srbija i Ukrajina su bratske zemlje. Kijev i Beograd su, takođe bratski gradovi, koji već deset godina imaju i neguju sporazum o saradnji – podsetio je Alimpić i pozvao sve Beograđane i goste srpske prestonice da posete izložbu i osete slovensku bliskost dve države i dva grada.

Ambasador Nedopas je ukazao da je izložba, pored turističke i kulturne prezentacije, posvećena 21. godišnjici nezavisnosti Ukrajine, kao i desetoj godišnjici bratskog sporazuma između Kijeva i Beograda. On je podsetio da Ukrajina ima bogatu istoriju i kulturu, koja je formirama pod različitim uticajima. Posetioci će, kako je naveo, u naredne dve sedmice biti u prilici da vide bogatu turističku ponudu, upoznaju se sa zanimljivom arhitekturom i prelepom prirodom te istočnoslovenske zemlje.

Postavka obuhvata oko 50 fotografija, od kojih je polovina posvećena glavnom gradu Kijevu, dok se na ostalim slikama posetici mogu upoznati i sa lepotama Karpata, Krima i Dnjepra. Foto-izložba, koja se organizuje u saradnji ambasade Ukrajine u Srbiji, grada Beogrda i „Kuće legata“ (Knez Mihailova 46), biće otvorena do 7. septembra. (Beoinfo)