Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Sport / Planinari Balkana ispeli se na Mon Blan
PK Balkan
PK Balkan

Planinari Balkana ispeli se na Mon Blan

Planinarski klub Balkan iz Beograda, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu Srbije, uspešno je završio pohod na vrhove Dolomita i Alpa koji je krunsan penjanjem na Mon Blan najviši vrh Alpa (4.809 m).

U ekspediciji su učestvovala 23 planinara iz Srbije, BiH, Makedonije i Bugarske, od toga 10 žena. Na vrhove Dolomita Piz Boe 3.152 m ispela su se 23 planinara, a na Marmoladu i vrh Punta Peni 3.434 m ispela su se 22 planinara. Na najviši vrh Alpa i zapadne Evrope Mon Blan 4.809 m krenuo je 21 planinar, na vrh se ispelo 19 planinara, od toga sedam žena. Jedan planinar se ispeo do 4.400 m i jedna planinarka do 4.500 m.

Vremenski uslovi su relativno bili pogodni, temperatura pri samom usponu je bila minus 20 stepeni, jačina vetra 50-60 kilometra na čas.

– Zahvaljujemo se Vladi Republike Srbije i Ministarstvu omladine i sporta, što su u značajnoj meri doprineli realizaciji našeg projekta obezbeđenjem neophodnih sredstava, kao i proizvođaču sportske opreme „Cveteks“ koji nas je opremio – rekla je organizator pohoda i vođa uspona Milanka Arsić, dugogodišnji planinar i vodič mnogobrojnih vrhova preko 2.000 m čiji je pomoćnik bio alpinista Damir Lukšić.

Planinarski klub Balkan nalazi se u Maksima Gorkog 17a. Info: 064/1824-440, pkbalkan.srbija@gmail.com. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Sa utakmice Crvena zvezda - Real. Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda – Fenerbahče, ulaznice od srede

Prodaja ulaznica za košarkašku utakmicu Crvena zvezda mts – Fenerbahče, koja se igra u u ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>