Izdvajamo
Naslovna / BG servis / U toku je rekonstrukcija stadiona SRC „Tašmajdan“

U toku je rekonstrukcija stadiona SRC „Tašmajdan“

Sanacija i adaptacija Sportskog rekretativnog centra „Tašmajdan“ odvija se po utvrđenoj dinamici, kažu u Agenciji za investicije i stanovanje grada Beograda.

U proteklom periodu su uklonjeni svi bespravno podignuti objekti i očišćena cela površina tribina i platoa, pre svega, stara i oronula kamena oplata. Porušene su stare tribinske stepenice i podignute nove. Takođe su završena predviđena zidanja na svim nivoima, kao što je spoljno stepenište ka Abardarevoj ulici i biletarnica iz Abardareve i Ulice Ilije Garašanina, čime je omogućena bolja protočnost posetilaca.

Prethodno su demontirane termotehničke, elektro i postojeće instalacije vodovoda i kanalizacije, ali je završen i razvod na svim nivoima, koji uključuje i plato i parking prostor iz Ulice Ilije Grašanina. Takođe je završen razvod hidrantske mreže oko terena, kao i radovi na polaganju cevi magistralne kanalizacione mreže oko stadiona.

U toku su radovi na termotehničkim instalacijama na jednom delu objekta. Završena je sanacija stubova rasvete, dok je dotrajala bravarija i unutrašnja stolarija uklonjana. Trenutno se radi na trafostanici, a postavljanje instalacija je u završnoj fazi. Naredni korak biće malterisanje podtribinskog prostora na jugozapadnoj strani, kao i sanacija kompletnog podtribinskog prostora.

Direktor Sportskog centra „Tašmajdan“ ranije je istakao da radovi u kultnom beogradskom sastajalištu treba da mu vrate stari sjaj, kakav je imao 1954. godine.

– Predviđeno je da se tokom zime ponovo aktivira popularno klizalište, inače, prvo i najveće u gradu, dok će tokom letnjih meseci biti nameštena multifunkcionalna podloga za mali fudbal, basket, odbojku i rukomet, kao i staza za atletiku. Takođe će biti postavljeni i svi ostali sadržaji koji mogu da koriste građanima i rekreativcima. Ne treba zaboraviti da će, posle temeljne rekonstrukcije tribina, u tom prostoru ponovo moći da se organizuju vrhunski koncerti, gde će i do 10.000 ljudi moći da uživa u dobroj „svirci“, uz mogućnost korišćenja većeg parking prostora ispred centra – istakao je Pavlović. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Gradske vlasti raspisuju konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu u Beogradu, koja će ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>