Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Izložbe / Udruženje Perionica: Mali svetovi

Udruženje Perionica: Mali svetovi

Od 21. avgusta (19.30) do 3. septembra u Galeriji Remont (Maršala Birjuzova 7) biće otvorena izložba „Mali svetovi“ u organizaciji Udruženja Perionica.

Na postavci savremene umetnosti i humanitarnoj aukciji biće predstavljeni radovi Smilje Ignjatović, Milice Rakić, Šejme Prodanović, Nevene Popović, Ivana Markovića, Ane Šimić, Valentine Talijan, Jelene Tolimir. Autorke projekta su Irena Šimić i Kristina Stefanović Živanović, istoričarke umetnosti iz Beograda.

Različitim interpretacijama teme umetnice postavljaju pitanja vezana za odnos države i društva prema onima koji su ugroženi, skoro neprimetni, koji intervencijom umetnika postaju vidljivi. Radove u različitim medijima povezuje mali format i subjektivni izraz, a reflektuju intimni, unutrašnji, često hermetični svet i otkrivaju želju za komunikacijom i povezivanjem.

Projekat ima za cilj da podrži stvaralaštvo mladih umetnica i umetnika koji su tek završili studije i olakša im stupanje na kulturnu scenu i nesigurno umetničko tržište. U toku je i prodaja radova sa izložbe koje se može pogledati u prostoru Galerije i na sajtu Perionice. Prihod od prodaje radova namenjen je Autonomnom ženskom centru, nevladinoj organizaciji iz Beograda koja obezbeđuje specijalističku podršku (pravnu, konsultantsku i zdravstvenu) ženama žrtvama nasilja.

Perionica je neprofitna kulturna organizacija osnovana 2010. godine u Beogradu sa misijom da podržava i promoviše kritičku i društveno svesnu umetničku teoriju i praksu. Cilj Perionice je kreiranje vizuelno i kvalitativno drugačijeg javnog prostora, uspostavljanjem balansa u ponudi ekonomskih, političkih i kulturnih sadržaja.

Galerija Remont otvorena je radnim danima od 11.00 do 18.00. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Petar Kralj, u pozorišnim i radio ulogamaPetar Kralj, u pozorišnim i radio ulogama

Izložba „Petar Kralj – uloge u pozorištu i na radiju“

U Muzeju pozorišne umetnosti Srbije, Gospodar Jevremova 19, u ponedeljak 26. decembra u 19 časova ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>