Naslovna » BG servis » Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Trgu Republike

Akcija dobrovoljnog davanja krvi na Trgu Republike

U nameri da ukaže na značaj bezbednosti motociklista u saobraćaju, Sekretarijat za saobraćaj u saradnji sa asocijacijama motociklista i Institutom za transfuziju krvi Srbije organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u subotu, 29. septembra od 12.30 na Trgu Republike, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj.

Zbog velikog broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju motociklisti, ova kategorija učesnika u saobraćaju je bezbednosno najugroženija. Motocikli čine svega 1,8 odsto ukupnog broja registrovanih motornih vozila u gradu Beogradu, a u ukupnom broju nastradalih vozači motocikala učestvuju sa više od deset procenata. U prethodnoj godini u Beogradu je poginulo 25 motociklista između 19 do 25 godina.

Ova akcija odvijaće se po sledećem rasporedu aktivnosti: u 11.30 okupljanje motociklista na Ušću (kod skejt parka, silazak sa Brankovog mosta), u 12.00 polazak organizovane kolone motociklista sa Ušća prema Trgu Republike (trasom Ušće – Brankov most – Terazijski tunel – Dom Vojske Srbije – Trg Republike) i u 12.30 akcija dobrovoljnog davanja krvi u stacioniranom vozilu Instituta za transfuziju krvi Srbije. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.