Izdvajamo
Naslovna / BG servis / Akcija Koalicije za REKOM u subotu
REKOM
REKOM

Akcija Koalicije za REKOM u subotu

Akcija Koalicije za REKOM biće održana kod bivšeg „Ruskog cara“, 22. septembra od 10.00 do 20.00 i tada će se organizatori obratiti predsednicima država u regionu nekadašnje SFRJ i tražiti pokretanje zvaničnih procedura za ispitivanje pravnih i ustavnih mogućnosti za osnivanje REKOM-a.

U svim glavnim gradovima post-jugoslovenskih zemalja, građani će potpisivati razglednice koje će organizatori poslati svakom predsedniku/ci i članovima Predsedništva BiH, podsećajući ih na njihovu obavezu da porodicama žrtava, društvu i budućim generacijama duguju činjenice o tome šta se dogodilo u nedavnoj prošlosti, javno priznanje i poštovanje svih žrtava, nezavisno od vere i nacionalne pripadnosti.

Inicijativa REKOM okupila je civilno društvo iz svih post-jugoslovenskih zemalja oko ideje o Regionalnoj komisiji za utvrđivanje i javno saopštavanje činjenica o žrtvama i ratnim zločinima. U junu 2011. godine, 543.000 građana je potpisalo peticiju za osnivanje REKOM. (danubeogradu.rs)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Gradske vlasti raspisuju konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu u Beogradu, koja će ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>