Izdvajamo
Naslovna / BG servis / Četiri nova igrališta u Bloku 61 na Novom Beogradu
Dejan Živković - Igralište u Novom Beogradu
Dejan Živković - Igralište u Novom Beogradu

Četiri nova igrališta u Bloku 61 na Novom Beogradu

Pomoćnik gradonačelnika Dejan Živković obišao je četiri obnovljena igrališta u Ulici Jurija Gagarina od broja 160 do 220 u Bloku 61 na Novom Beogradu. Pored potpune sanacije parkovskog prostora, u ovom naselju izgrađen je i novi parking sa 200 mesta i obezbeđeni protivpožarni putevi, koji su do sada bili blokirani parkiranim automobilima.

Živković je kazao da izgradnja, rekonstrukcija i modernizacija ovih igrališta predstavlja još jedan dokaz da grad Beograd na jednak način brine o svim delovima grada i kvalitetu života svih Beograđana i da deviza „više, bolje, svuda“ svakoga dana dobija svoje konkretne rezultate.

– Učinili smo da Novi Beograd od nekadašnje betonske spavaonice postane novi poslovni centar grada, ali i mesto visokog kvaliteta stanovanja. Zato smo zajedno sa JKP „Zelenilo – Beograd“ uredili brojne parkove, međublokovska zelenila, uz Savu – jedno od najlepših šetališta, sportske terene i dečja igrališta. Sve ovo predstavlja dokaz da se Gradska uprava i Beograđani jako dobro razumeju. Naime, i ova igrališta, kao i veliki broj drugih aktivnosti ovog tipa, urađeni su upravo na osnovu inicijativa Beograđana. Važno je da građani znaju da je naša namera da u naredne četiri godine te neposredne veze između građana i gradske uprave ojačamo još više. U tu svrhu biće formiran i čitav tim, koji će se baviti i pronalaženjem načina da se maksimalno pojednostave procedure i da se uradi što više, bez obzira na to da li se radi o parkovima ili parking mestima, infrastrukturi ili kulturi – rekao je Dejan Živković, pomoćnik gradonačelnika.

Na igralištima su, pored nove betonske i zaštitne gumene podloge, najmlađima na raspolaganju ljuljaške, vrteške, klackalice i tobogan sa peščanikom. Za starije sugrađane je predviđen kutak za odmor gde je postavljen sto sa šah tablama. Uz to, igrališta su opremljena betonskim rigolama za odvođenje vode i betonskim đubrijerama.

– Strepeli smo do sada za decu, da neko ne padne pod auto ili izleti, što se ranije događalo. Ovo je sada super, prvi put posle dugo vremena možemo slobodno i bezbedno da se krećemo ovim stazama – kaže Viktorija Dimitrijević, koja već 35 godina živi u ovom kraju.

– Od 1991. se borimo da odavde isteramo automobile i konačno smo uspeli. Vozači su dobili novi parking, a deca sada imaju nova igrališta, ovaj prostor prosto ne može da se prepozna – rekao je Abid Nezović, takođe jedan od dugogodišnjih stanara Bloka 61.
Mica Kosovac, penzionerka, takođe se hvali novim izgledom prostora oko svog ulaza.

– Ne znam ko se ovoga setio, ali ja bih ga, od sve svoje sirotinje – častila, dajem vam časnu reč. Super izgleda, a kako je ranije bilo, bolje što ne znate. Prljavo, polupan beton, kola na sve strane, deca nemaju gde na vlastitom igralištu… Ima nas svakakvih, ali sad je sve sanirano, i nadam se da ćemo znati da čuvamo – kaže gospođa Kosovac.

Uz radove na sanaciji igrališta, sve staze, koje su u međuvremenu „oslobođene“ automobila, dobile su zaštitu i ograđene metalnim stubićima kako bi se stanovnicima ovog naselja, ali i hitnim službama omogućilo nesmetano kretanje. (Beoinfo)

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu

Gradske vlasti raspisuju konkurs za najlepše okićenu stambenu fasadu ili terasu u Beogradu, koja će ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>