Naslovna » Izlasci » Film » Bioskopski repertoari » Prenosi opera u bioskopu „Cineplexx“

Prenosi opera u bioskopu „Cineplexx“

U bioskopu „Cineplexx“ (TC Delta City) 13. oktobra počinje sezona direktnih prenosa opera iz Metropolitena i baleta iz Boljšoja, prikazivanjem opere „Ljubavni napitak“.

Posebno snimani za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka, ovi prenosi pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu.

Sezonu prenošenja ovih nefilmskih sadržaja u bioskopima „Cineplexx“ otvoriće opera „Ljubavni napitak“ sa jednim od najtraženijih soprana današnjice, Anom Netrebkom. Netrebkovu su posetioci bioskopa „Cineplexx“ već imali priliku da vide u operskoj predsezoni bioskopa, u dramatičnoj operi „Ana Bolen“, gde je igrala naslovnu ulogu. „Ljubavni napitak“ otvara i zvaničnu sezonu 2012/2013. u Metu, a na programu će se naći i poznati naslovi: „Otelo“, „Julije Cezar“, „Aida“, „Bal pod maskama“ i mnogi drugi.

Prvi balet koji će se uživo iz Boljšoja prenositi u bioskopima „Cineplexx“ je „Faraonova kći“, po koreografiji čuvenog Pjera Lakota, a na programu je 25. novembra. Neki od naslova koje će posetioci ovih bioskopa imati priliku da vide su i „Romeo i Julija“, „Posvećenje proleća“ i „Bajadera“.

Kompletan program prenosa uskoro će biti obelodanjen. Ulaznice će biti puštene u pretprodaju, a postojaće i mogućnost pretplate na celu sezonu sa popustom. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.