Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Dan u Beogradu | April 23, 2014

Scroll to top

Top

No Comments

Slobodna zona na TV Studio B

Slobodna zona na TV Studio B

| On 21, Sep 2012

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Slobodna zona će gledaoce kraj malih ekrana obradovati prikazivanjem filmova koje je na prošlogodišnjem festivalu publika izabrala za najbolje. Tokom oktobra, svake nedelje od 22.35 u susret novom izdanju festivala, na Studiju B biće prikazana četiri filma koja su prošle godine osvojila simpatije publike.

Prvi u nizu filmova, koji će biti emitovani u okviru nedeljnog festivalskog bioskopa, dobitnik je prve nagrade publike prošlogodišnjeg festivala u Beogradu – dokumentarac Lusi Voker “Deponija” – nežna i blistava apoteoza o ljudskom dostojanstvu i smislu za radost pred jednostavnom činjenicom da se postoji, pa makar to bilo i u najnehumanijim uslovima.

Gledaoci će potom imati priliku da vide igrani film “Zidovi” Gustava Tareta – žanrovsku kombinaciju romanse i komedije sa elementima drušvene kritike koja ispituje motiv samoće u modernom svetu. U okviru serijala naći će se i ostvarenje proslavljenog iranskog reditelja Džafara Panahija “Ovo nije film” koje je prokrijumčareno iz Irana na USB stiku skrivenom u kolaču i koje predstavlja izuzetan odgovor ovog umetnika na uslove kućnog pritvora u kome se nalazi.

Festivalski serijal na TV zatvoriće koliko subverzivna, toliko i orginalna filmska kreacija “Crvena kapela” Madsa Brugera koja će gledaoce odvesti u
Severnu Koreju, u kojoj jedan novinar bez skrupula i dva dansko-korejska komičara koriste humor da bi provocirali možda najozloglašeniji režim na svetu. (danubeogradu.rs)

Raspored emitovanja:

  • Nedelja, 7. oktobar (22.35) Deponija
  • Nedelja, 14. oktobar (22.35) Zidovi
  • Nedelja, 21. oktobar (22.35) Ovo nije film
  • Nedelja, 28. oktobar (22.35) Crvena kapela

Submit a Comment

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *


0 Flares Twitter 0 Google+ 0 Facebook 0 Email 0 Filament.io 0 Flares ×