Izdvajamo
Naslovna / Izlasci / Film / Slobodna zona na TV Studio B
Crvena kapela
Crvena kapela

Slobodna zona na TV Studio B

Slobodna zona će gledaoce kraj malih ekrana obradovati prikazivanjem filmova koje je na prošlogodišnjem festivalu publika izabrala za najbolje. Tokom oktobra, svake nedelje od 22.35 u susret novom izdanju festivala, na Studiju B biće prikazana četiri filma koja su prošle godine osvojila simpatije publike.

Prvi u nizu filmova, koji će biti emitovani u okviru nedeljnog festivalskog bioskopa, dobitnik je prve nagrade publike prošlogodišnjeg festivala u Beogradu – dokumentarac Lusi Voker „Deponija“ – nežna i blistava apoteoza o ljudskom dostojanstvu i smislu za radost pred jednostavnom činjenicom da se postoji, pa makar to bilo i u najnehumanijim uslovima.

Gledaoci će potom imati priliku da vide igrani film „Zidovi“ Gustava Tareta – žanrovsku kombinaciju romanse i komedije sa elementima drušvene kritike koja ispituje motiv samoće u modernom svetu. U okviru serijala naći će se i ostvarenje proslavljenog iranskog reditelja Džafara Panahija „Ovo nije film“ koje je prokrijumčareno iz Irana na USB stiku skrivenom u kolaču i koje predstavlja izuzetan odgovor ovog umetnika na uslove kućnog pritvora u kome se nalazi.

Festivalski serijal na TV zatvoriće koliko subverzivna, toliko i orginalna filmska kreacija „Crvena kapela“ Madsa Brugera koja će gledaoce odvesti u
Severnu Koreju, u kojoj jedan novinar bez skrupula i dva dansko-korejska komičara koriste humor da bi provocirali možda najozloglašeniji režim na svetu. (danubeogradu.rs)

Raspored emitovanja:

  • Nedelja, 7. oktobar (22.35) Deponija
  • Nedelja, 14. oktobar (22.35) Zidovi
  • Nedelja, 21. oktobar (22.35) Ovo nije film
  • Nedelja, 28. oktobar (22.35) Crvena kapela

Kurs "Abeceda onlajna"

Proverite i...

Bioskop Cineplexx Ušće SC: Uspavana lepotica

Direktni prenosi: Opera i balet u bioskopu Cineplexx Ušće SC

Ljubitelje alternativnog sadržaja očekuje prava poslastica ovog vikenda u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>